Artikelen

Hans de Jong (President Philips Nederland) over innovatie van het zorglandschap

Binnen Philips Healthcare draait alles om voortdurende innovatie, samenwerken en co-creatie in intensieve trajecten.

Rien Nagel over innovatie binnen de coöperatie

Het coöperatieve model van de Rabobank heeft gevolgen voor de innovatiemogelijkheden. Rien Nagel, lid van de rvb, wil het vertrouwen in de bank als ‘hoeder van data’ niet verspelen. Wel ziet hij veel mogelijkheden in sociale en regionale innovatie.

Benoît Legrand (ING) over fintech

Als global head of fintech moet Benoît Legrand van ING een snel schakelend techbedrijf maken. Inmiddels werkt hij samen met zo’n 65 fintechpartijen – bedrijven waarvan vaak gezegd wordt dat ze banken uiteindelijk zullen wegvagen. Zelf ziet hij dat anders: ‘We bundelen onze krachten.’
 

Consultants of swing: de nieuwe generatie consultants

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door partners CPI en First Consulting. 

Een nieuwe generatie consultants zingt zich los van de grote concerns. Deze ‘vrije’ praktijken rekenen personeel niet af op het verkopen van het volgende project en claimen dat bij hen hiërarchie en chargeability onderschikt zijn aan de juiste persoon op het juiste project.
 

Walter Van Dyck en Jan Kimpen over E-Health

Technologie biedt de zorg ongekende mogelijkheden, maar patiënten brengen hun papieren dossiers vaak nog van de ene arts naar de andere. Ook andere geavanceerde techniek is niet zonder meer toepasbaar.


 

Bianca Tetteroo (Achmea) over innovatie

Bianca Tetteroo wil bouwen aan herstel van vertrouwen in de financiële sector – in het bijzonder Achmea. Hoe? Door te innoveren en snel in te spelen op grote maatschappelijke thema’s. ‘Mensen vertrouwen er niet meer automatisch op dat het wel goed komt met hun pensioen, ze willen zélf het roer in handen hebben.’
 

Meer artikelen over Innovatie