Artikelen

De eerste 100 dagen als commissaris bij FMO

´Het gaat om maatschappelijke waarde’ zegt Dirk Jan van den Berg over zijn eerste 100 dagen als lid van de Raad van Commissarissen van FMO.

Emiel Roozen over onboarding: ‘Trek in zo’n eerste fase geen snelle conclusies’

Van cfo bij Delta Lloyd naar cfo bij TBI Holdings: Emiel Roozen verruilde zijn carrière in de financiële wereld voor een carrière in ‘de bouw’, voor hem een volledig nieuwe sector. ‘Er bleek volop leven buiten de financiële sector.’ Frank Geelen spreekt hem na zijn eerste maanden. Hoe gaat het nu?

De eerste 100 dagen als voorzitter van de Raad van Bestuur van NPO

'Ook de negatieve reacties horen erbij' zegt Shula Rijxman over haar eerste honderd dagen als voorzitter van de Raad van Bestuur van NPO.

De eerste 100 dagen als commissaris bij VGZ

‘Toetsing voor commissariaten is prima’, zegt Ingrid Thijssen over haar voorbereiding op haar eerste honderd dagen als commissaris bij VGZ.

De eerste 100 dagen als CEO van Stork

'Van 'de nieuwe man' verwacht men al snel richting', zegt Taco de Haan over zijn eerste honderd dagen als ceo van Stork.
 

De eerste 100 dagen als CEO van FMO

'Het licht schijnt anders in de kamer van de ceo', zegt Jurgen Rigterink over zijn eerste honderd dagen als ceo van de ontwikkelingsbank FMO.
 

Meer artikelen over Onboarding

Dossier: Onboarding

De eerste 100 dagen van een bestuurder in een organisatie zijn cruciaal. Hoe kunt u zich als CEO of commissaris het beste op een nieuwe rol voorbereiden en uw kans op succes maximaliseren? Wat zijn de tips van uw collega's voor een succesvolle transitie? Hier treft u gebundelde artikelen en interviews over Executive Onboarding uit Management Scope i.s.m. Deloitte.

White collars working blue

Van knelpunt in uw operationeel proces naar meetbaar en blijvend resultaat? Kijk hoe First Consulting dit samen met uw medewerkers aanpakt. >> Bekijk filmpje