Dockwise-chairman Adri Baan overleden

Datum: 08-04-2013

Dockwise-chairman Adri Baan overleden

Adri Baan, voormalig bestuurslid bij Philips en president-commissaris bij Dockwise, Wolters Kluwer en Van Gansewinkel, is vrijdag 5 april op 70-jarige leeftijd overleden.

Adri Baan is in de nacht van donderdag op vrijdag in zijn slaap in zijn appartement in Amsterdam overleden, zo heeft zijn familie bekendgemaakt. Hij woonde met zijn vrouw in Eindhoven, maar verbleef vanwege zijn werkzaamheden als commissaris ook geregeld in zijn tweede woning in de hoofdstad.


Philips
Baan begon zijn carriere bij Philips. In verschillende functies was Adri Baan onder meer wereldwijd verantwoordelijk voor de divisies Business Electronics en Consumer Electronics. Tussen 1990 en 1993 werd hij lid van de raad van bestuur bij het Zwitserse technologieconcern ABB (Asean Brown Boveri). Daarna keerde hij terug naar Philips waar hij opklom tot de raad van bestuur en in 2001 met pensioen ging.


 

Chairman van Dockwise
Tot zijn overlijden was Baan voorzitter van de raad van commissarissen van Wolters Kluwer en de Van Gansewinkel Groep, non-executive chairman van Dockwise, vice-voorzitter van de raad van commissarissen van Imtech, commissaris bij Océ.


Top-100 Machtigste Commissarissen
Baan stond op de 28e plaats in de Management Scope Top-100 Machtigste Commissarissen 2013.


 

Top 100 Commissarissen