Rijks-CIO Maarten Hillenaar stapt op

Datum: 22-11-2013

Rijks-CIO Maarten Hillenaar stapt op

Maarten Hillenaar, de eerste CIO van het Rijk, vertrekt per 1 januari, meldt iBestuur. Een opvolger is nog niet bekendgemaakt.

Maarten Hillenaar is de eerste directeur Informatiseringsbeleid Rijk - de Rijks-CIO - die meer orde moest brengen in de ICT bij de rijksoverheid.


Risicovolle ICT-projecten
De benoeming van Hillenaar volgde op een rapport van de Rekenkamer waarin de gebrekkige aansturing van ICT bij de Rijksoverheid aan het licht kwam. Sinds zijn benoeming in januari 2009 is het beheersen van de grote risicovolle ICT-projecten van de overheid dan ook één van zijn belangrijkste aandachtspunten.

Professionaliteit
Hillenaar heeft nog geen andere baan, maar vindt vijf jaar genoeg. Hij zegt tegen iBestuur: 'Dit vak kun je alleen uitoefenen als je goed ingevoerd blijft in de laatste ontwikkelingen en innovaties. Je moet jezelf continu blijven ontwikkelen en steeds een beetje vernieuwen. Ik ben aan mezelf verplicht weer te investeren in mijn eigen professionaliteit.'


Lees verder:
> Discussie met Maarten Hillenaar

Maarten Hillenaar

  • Lid Raad van Toezicht Rijndam Revalidatiecentrum
  • Lid Raad van Advies Softcrow
  • Principal consultant PBLQ

White collars working blue

Van knelpunt in uw operationeel proces naar meetbaar en blijvend resultaat? Kijk hoe First Consulting dit samen met uw medewerkers aanpakt. >> Bekijk filmpje