Eerst de moraal en dan het vreten (III)

Auteur: Mark Koster | 01-10-2007

Eerst de moraal en dan het vreten (III)

De stinkende compromissen van dit kabinet beginnen langzamerhand etterende wonden te veroorzaken. De hervormingen, die nodig zijn om te voorkomen dat we wegzakken in een economische sur place, zijn geofferd op het altaar van de politieke lafheid.

De versoepeling van het ontslagrecht is het CDA helaas geen kabinetscrisis waard en dat is zonde. De PvdA heeft zich ingegraven in een linkse loopgraaf, nadat het er even naar uitzag dat verlichte sociaal-democratische marktdenkers begrepen dat de gestaalde arbeidsverhoudingen geen teken van beschaving is, maar een uitwas van behoudzucht is geworden. Helaas, deze vrije geesten zwijgen weer. Dit kabinet is op economisch gebied een fatale mengelmoes van christelijk-sociale angsthazerij.

Het is veelzeggend dat uitgerekend Groen-Links leider Femke Halsema de minister van onderwijs en emancipatiezaken tegenwoordig op bijna Wiegeliaanse wijze moet terechtwijzen. Minister Plasterk, die onder meer is aangesteld om meer vrouwen aan het werk te krijgen, stuurde de afgelopen week namens de christen-socialistische mannenbroeders weer een gebod de wereld in: heren, u gij mag u niet meer seksistisch gedragen, want daar worden de meisjes helemaal raar van.
Halsema fileert vandaag in De Volkskrant de zedenmeesterij van dr. Plasterk. En ze heeft gelijk. Ga eens aan het werk, Ronald. Zorg er nou eens voor dat het leger hoogopgeleide vrouwen haar talent niet vergooit met ondermaatse parttimebaantjes bij de (semi)-overheid. Doe eens iets aan die dure kinderopvang in plaats van je op te winden over de pornografische excescultuur. Verzand niet in details. Ga eens naar de Goud, die film over de hockeymeisjes die wereldkampioen worden. Die studeren, trainen en hebben ook nog maatschappelijke ambitie. Dat zijn de rolmodellen die ons land nodig heeft, niet een paar zeurderige postfeministen die zich storen aan wat bloot op straat. Waar is de ambitie gebleven om van dit land een innovatieve natie te maken? Plasterk verdedigt de komende dagen samen met achterstandsminister Vogelaar de emancipatienota. Uit cijfer van het CBS blijkt dat er nog ongeveer 280.000 kansarme en kwetsbare allochtone vrouwen beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Die moeten nu bij gemeentes gaan werken, waar nu die blanke dames hun uren draaien om de crèche te kunnen betalen. Waarom zorgt Plasterk er niet voor dat de uitval op het VMBO eens stopt, zodat er een generatie meisjes uit de schoolbanken stroomt die zichzelf kunnen redden, want in het hoger onderwijs verslaan de (allochtone) vrouwen de mannen al. Vrouwen hebben geen behoefte aan discussies over de legalisering van Mein Kampf of kuisheidslessen van een onderwijsminister. Die willen een eigen bestaan opbouwen en misschien zelf wel rijk worden.

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

White collars working blue

Van knelpunt in uw operationeel proces naar meetbaar en blijvend resultaat? Kijk hoe First Consulting dit samen met uw medewerkers aanpakt. >> Bekijk filmpje

Meer opinie