Weg met de bouwvak, tijd voor de Managers Vakantie

Auteur: Haico Meijerink | 30-07-2010

Weg met de bouwvak, tijd voor de Managers Vakantie

Recentelijk werd in één van de ochtendkranten melding gemaakt van het feit dat de traditionele bouwvakkersvakantie, ook wel 'bouwvak', z'n langste tijd heeft gehad.

De branche ziet het als achterhaald en de jongere bouwvakker wenst meer flexibiliteit om naar Costa's en Campings te trekken. Terecht! Zit je het hele jaar al naast elkaar in de bouwkeet, moet je in de zomer nog 3 weken met elkaar op dezelfde camping doorbrengen.

Workacholic
Dezelfde krant kopte deze week echter dat managers massaal vroegtijdig ziek, zwak en misselijk terugkeren van hun exclusieve vakantielocatie's omdat ze het werk niet kunnen loslaten. Laptop mee, Blackberry opgeladen, Beachclub met gratis Wifi....always connected....


De 'Managers Vakantie'
Om de Nederlandse manager z'n welverdiende rust te gunnen zou mijn voorstel zijn om een ManVak in te voeren. De 'Managers Vakantie'.
Drie aaneengesloten weken waarbij alle managers in Nederland met vakantie zijn. Laptop thuis, Blackberry uit, geen Wifi nodig. Gewoon lekker met alle andere managers naar de Costa's en de Camping!

Zorgeloos
Geen zorgen over 'de business' want iedereen is toch met vakantie! En mocht er toch iets gedaan moeten worden, geen zorg want de bouwvakkers houden het land wel in de gaten!!

Groet via Blackberry en vanaf Elba!

Lees ook:
> De overheid verstoort een ecosysteem
> Hersengymnastiek
> Middle managers: grootste slachtoffer crisis
> Positiviteit neemt toe als je het weggeeft
> Aad Smits (Van Lanschot), Maarten Wolleswinkel (HCF) en Paul Hesselink (Kiwa) over ondernemen in recessie-tijd

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Corporate Governance

In dit dossier

White collars working blue

Van knelpunt in uw operationeel proces naar meetbaar en blijvend resultaat? Kijk hoe First Consulting dit samen met uw medewerkers aanpakt. >> Bekijk filmpje

Meer opinie