New Sources Energy

  • Beurscode: NSE (Beursgenoteerd)
  • Adres hoofdkantoor New Sources Energy: Korenbree 11 te Borculo
  • New Sources Energy was voorheen bekend als Management Share NV
  • Door een overname in 2011 veranderen de activiteiten en daarbij ook de naam van Management Share
  • Management Share NV was opgericht in 1978
  • Het bedrijf wordt geleid door CEO Frans Wieringa
  • New Sources Energy werkt met een one-tier board

Over New Sources Energy

New Sources Energy NV ontwikkelt, benut en investeert in projecten die elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen genereren. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en opwekking van zonne-energie. New Sources Energy NV is gevestigd in Noordwijk, Nederland  

New Sources Energy was voorheen bekend als Management Share NV. Management Share veranderde de naam naar New Sources Energy NV in juli 2011.  

Management Share NV was een dienstverlenende organisatie, die opgericht is in 1978 en activiteiten ontwikkelde op het gebied van de informatie- en communicatietechnologie. Op 15 november 2000 kondigden Management Share en SRC Caledon Business Technologies BV aan een intentieverklaring te hebben getekend voor een fusie door middel van een aandelenruil. Deze fusie is op 25 april 2001 afgeblazen vanwege de ongunstige omstandigheden in de technologiesector.  

De dochtermaatschappijen van Management Share; VAC Software Share BV, EDCOSS BV en iSHARE BV zijn in mei 2001 failliet gegaan. In 2002 zijn alle activiteiten van Management Share NV beëindigd en werd er vanaf dat moment gezocht naar nieuwe activiteiten.  

In 2010 is Management Share met Ditcorp/Holonite B.V., houdster van de achtergestelde converteerbare leningen, tot de overeenkomst gekomen dat alle achtergestelde leningen zullen worden geconverteerd in circa 40 miljoen nieuw uit te geven gewone aandelen. In 2011 neemt Quattro Capital een 80% belang in Management Share N.V. over van Ditcorp/Holonite. Door de overname verwerft Management Share nieuwe activiteiten en ze veranderen de naam in New Sources Energy NV

Organisatiestructuur New Sources Energy

New Sources Energy heeft een one-tier board. Het bestuur bestaat uit uitvoerende en niet uitvoerende bestuurders. Het bestuur als geheel is verantwoordelijk voor het besturen van de onderneming. De uitvoerende bestuurders houden zich bezig met de dagelijkse gang van zaken en de niet uitvoerende bestuurders met de algemene gang van zaken en het toezicht op de uitvoerende bestuurders.