Sopheon

Hier vindt u informatie over Sopheon en zijn functionarissen.

  • Beurscode: SOPH (Beursgenoteerd)
  • Adres hoofdkantoor Sopheon: 3000 Metro Drive, MN 55425, Bloomington, Engeland
  • Sopheon begon in 1993 in Nederland onder de naam PolyDoc
  • In 2010 waren er 95 werknemers actief bij Sopheon
  • De holding Sopheon plc bestaat uit ong. 12 dochterondernemingen

Over Sopheon

Sopheon plc is een onderneming die in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd. Het bedrijf, samen met haar dochterondernemingen, houdt zich voornamelijk bezig met het leveren van software en service. De softwareapplicaties automatiseren productontwikkeling en strategische productplanning, het levert efficiëntie en ondersteuning van de besluitvorming. Sopheon ontwerpt, ontwikkelt en regelt de marketing van de software producten met bijbehorende realisatie en consultancy diensten.  


Sopheon begon in 1993 in Nederland onder de naam PolyDoc en werd opgericht door huidig CEO Barry Mence. Voortbouwend op unieke competenties in de taalkunde en de taal management, creëerde het bedrijf software applicaties die organisaties konden inschakelen voor het vastleggen, organiseren en toegang tot kennis. Het gebruik van deze technologie was gericht op specifieke processen, zoals het ziekenhuis protocol management. Om de evolutie van het bedrijf en zijn focus op kennismanagement weer te geven, veranderde het bedrijf haar naam in 1999 in Sopheon.  


Sopheon’s oplossingen worden gebruikt door globaal 1.000 fabrikanten en dienstverleners over de hele wereld. Hun klanten bevinden zich in een schaal van industrieën en bedrijven zoals BASF, Corning, Electrolux, Honeywell, Northrop Grumman, PepsiCo, SABMiller en Total Petrochemicals.

Sopheon heeft ondernemingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, met de verschillende kanalen distributie, implementatie en ondersteuning wereldwijd.  

Organisatiestructuur Sopheon

De dochterondernemingen van de Vennootschap onder meer Sopheon Corporation, Alignent Software, Inc, Sopheon NV, Sopheon Britse Limited, Orbital Software Holdings plc, Orbital Software Inc, Sopheon Edinburgh Limited, Orbital Software Europe Limited, Network Managers (Verenigd Koninkrijk) Limited, AppliedNet Limited , Toegepaste Network Technology Limited en Future Tense Limited.  

Het bestuur (board of directors) van Sopheon plc bestaat uit een one-tier board. Dit angelsaskische bestuursmodel bestaat uit executives (uitvoerders) en non executives (toezichthouders). Binnen het bestuur van Sopheon bekleedt Barry Mence de functie van Chairman. Mence is een executive chairman.

facebook