Artikelen

De eerste 100 dagen als ceo van RET

'Ik heb zelfs stage gelopen in de Efteling', zegt Maurice Unck over zijn eerste honderd dagen als ceo van vervoerbedrijf RET.

Topcommissaris Tjalling Tiemstra over onboarding

Ja, hij moest wennen na zijn overstap van bestuurder naar commissaris en ja, met sommige zaken worstelt hij zelfs na tien jaar soms nog, aldus een openhartige Tjalling Tiemstra. Dat hij een deel van zijn capabilities niet meer gebruikt, vindt hij lastig. ‘Mijn executive personality is en blijft zeer dominant, dat raak je niet zomaar kwijt.’

Geen ervaring? Geen probleem

Frederieke Leeflang en Martin van Pernis bouwden beiden een indrukwekkende portefeuille bestuurlijke en toezichthoudende functies op. Wat hebben ze opgestoken? Beiden pleiten ze voor jong en onervaren talent in het commissariaat: ‘Denk niet te snel dat iemand het commissariaat niet aankan.’

De eerste 100 dagen als cfo van Schiphol Group

'Loop een marathon, geen sprint', zegt Jabine van der Meijs over haar eerste honderd dagen als cfo van Royal Schiphol Group.

De eerste 100 dagen als cco van VodafoneZiggo

'Ik liep incognito winkels binnen', zegt John van Vianen over zijn eerste honderd dagen als cco, executive director zakelijke markt en lid van het executive committee van VodafoneZiggo.