Artikelen

Ethische kwesties rondom robotisering en algoritmes, dat is het vakgebied van Aimee van Wynsberghe

Het op een ethisch verantwoorde manier ontwerpen, ontwikkelen, inzetten en reguleren van machines blijft mensenwerk. Onderzoeker Aimee van Wynsberghe houdt zich bezig met ethische kwesties rond robotisering en roept bestuurders op ook zelf verantwoordelijkheid te nemen. ‘Algoritmes zijn vaak vooringenomen. Garbage in, garbage out.’

De eerste 100 dagen als commissaris van PGGM

'Soms dacht ik: waarom zou ik dit willen?', zegt Henk Broeders over zijn eerste honderd dagen als commissaris van PGGM.

Ronald Wuijster (APG): 'Verleg de kortetermijnhorizon'

Ronald Wuijster, lid van de raad van bestuur van pensioenuitvoerder APG en ceo van APG Asset Management, vat in een zin samen waartoe de uitvoeringsorganisatie op aarde is: ‘Een goed pensioen in een duurzame wereld.’ Een kortetermijnoriëntatie past daar niet bij.

De eerste 100 dagen als commissaris van Kas Bank

'Commissaris zijn is als spelen met een elastiekje', zegt Tanja Nagel over haar eerste honderd dagen als commissaris van Kas Bank.

Pim Berendsen, Sarah Kuijlaars en Henry Schirmer over hun fascinerende onboardingsproces

Een jaar nadat drie cfo’s van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen aan hun nieuwe baan begonnen, staan ze zélf voor hun eerste algemene vergadering van aandeelhouders (ava) als financieel directeur. Hoe hebben Pim Berendsen (PostNL), Sarah Kuijlaars (Arcadis) en Henry Schirmer (Randstad) hun onboarding aangepakt?

De eerste 100 dagen als commissaris bij Jumbo Groep

‘Een digitale transformatie is vooral een culturele transformatie’, zegt Piet Coelewij over zijn eerste honderd dagen als lid van de raad van commissarissen van foodretailer Jumbo Groep.

De eerste 100 dagen als commissaris van de Volksbank

'Toezichthouden op een bank is geen sinecure', zegt Jos van Lange over zijn eerste honderd dagen als lid van de raad van commissarissen van de Volksbank.

Meer artikelen over Onboarding

facebook