Artikelen

Simon Ampts over Supply Chain Finance

Banken spelen een belangrijke rol bij supply chain finance en het vrijmaken van werkkapitaal voor leveranciers. Simon Ampts, executive director asset based finance bij Rabobank, tuigde een financiële oplossing voor klanten van de bank op.

Blockchain: Technologie die draait op vertrouwen

De blockchain een hype? Bepaald niet, zeggen deze drie deskundigen. De logistiek, de financiële wereld, de zorg: geen sector blijft onberoerd. De kansen zijn groot, maar veel organisaties hebben nog koudwatervrees.

Kampioen van de keten

Frans Beckers maakt zich al meer dan twintig jaar hard voor de circulaire economie, het permanent hergebruiken van grondstoffen. Hij ziet veel mogelijkheden voor de blockchain als transactiemiddel, maar ook om de herkomst van spullen te registreren. ‘De klant vindt zo’n verhaal prachtig.’

Meinderdjan Botman (DSV) over Supply Chain Finance

Terwijl banken het performance-risico van de totale keten niet kunnen doorzien, snapt logistiek dienstverlener DSV die risico’s als geen ander. Bovendien beschikt het concern over de juiste data. Toch is het aanbieden van supply chain finance nog geen gewoonte.

facebook