Artikelen

Het belang van inspirerende werkruimte

Chemie bij de koffieautomaat, waardevolle contacten en korte lijnen die leiden tot de mooiste innovaties: op kantoor gebeurt het. Maar zo’n positieve vibe ontstaat alleen als de werkplek inspirerend genoeg is. Aan onze rondetafel drie deelnemers die ‘ruimte’ als strategisch agendapunt zien: ‘Wat je doet met de ruimte moet passen bij wat je wilt uitstralen als organisatie.’

'Wij faciliteren creativiteit'

Eduard Schaepman, ‘chief’ van de luxe flexkantoorketen Tribes, wil ‘businessnomaden’ een basis bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Boven alles wil hij de creativiteit laten herleven die concerns door snijden en bezuinigen verloren hebben.
 

Rondetafeldiscussie: De ideale werkomgeving

Onze rondetafel deelnemers willen werkplekken en gebouwen creëren waar mensen met liefde naartoe gaan. Volledig toegesneden op de eindgebruiker. Zo’n ideale plek kan wezenlijk bijdragen aan het succes van een organisatie.
 

Innovatie houdt nooit op

Veel managers hebben nog altijd de neiging tot in detail voor te schrijven hoe het werk moet worden gedaan. Geen wonder dat de broodnodige vernieuwing regelmatig in de knel komt. Op naar een nieuwe verhouding tussen doelen, organisatie en de inzet van slimme technologie.

'Skills, drills en blind vertrouwen'

Leidinggeven in Libanon, Bosnië en Afghanistan brengt een andere dynamiek met zich mee dan een dagje kantoortuin. Peter van Uhm, generaal buiten dienst, blikt terug op een carrière waarin het ging over leven en dood.

facebook