FrieslandCampina benoemt nieuwe ceo

Datum: 27-09-2017

FrieslandCampina benoemt nieuwe ceo

De raad van commissarissen van FrieslandCampina heeft het voornemen bekend gemaakt om Hein Schumacher te benoemen tot ceo. Hij zal Roelof Joosten opvolgen, die 2,5 jaar na zijn aantreden vertrekt.

Hein Schumacher is sinds 1 januari 2015 lid van de executive board en chief financial officer van FrieslandCampina. Hiervoor werkte hij zo'n negen jaar bij Heinz.

Roelof Joosten is sinds 2004 in dienst van FrieslandCampina. In 2012 werd hij benoemd tot coo en lid van de executive board. Sinds 1 juni 2015 is hij chief executive officer van FrieslandCampina. Joosten zal per 31 december 2017 zijn functie neerleggen.

Frans Keurentjes, voorzitter van de raad van commissarissen zegt over de benoeming het volgende: “Als chief operating officer van FrieslandCampina Ingredients zag Roelof ongekende mogelijkheden voor de verwaarding van wei dat tegenwoordig een belangrijk bestanddeel is van onder andere kindervoeding. Wij zijn hem bijzonder dankbaar voor zijn inzet, betrokkenheid en resultaatgerichtheid gedurende al die jaren. We gaan nu een fase in waarin onze prioriteit ligt bij het snel en adequaat inspelen op marktontwikkelingen. Met Hein Schumacher hebben we een ervaren leider uit eigen huis. Zijn ervaringen en inzichten zullen FrieslandCampina zowel operationeel als commercieel verder versterken en zo duurzaam meer waarde voor de leden-melkveehouders realiseren.”

> In augustus dit jaar kondigde FrieslandCampina al wijzigingen aan.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.