Aad van der Velden stapt uit RvC TKH Group

Aad van der Velden stapt uit RvC TKH Group

19-10-2010 Oud-directeur van Corus Group plc Aad van der Velden stapt per direct op uit de raad van commissarissen bij TKH Group, zo meldt het technologiebedrijf vandaag.

TKH Group zegt dat het terugtreden van Aad van der Velden in goed overleg is besloten.

Aandelen Nedap
Doordat het technologiebedrijf onlangs een belang heeft genomen in Nederlandsche apparatenfabriek Nedap, waar Van der Velden commissaris van is, wil TKH hiermee de schijn van belangenverstrengeling en ongelijke informatieverschaffing aan aandeelhouders vermijden, aldus TKH.

TKH en Nedap
Daarnaast benadrukt THK in het persbericht dat ‘Van der Velden noch bij TKH noch bij Nedap betrokken is geweest bij de beraadslagingen en de oriënterende gesprekken die zijn gevoerd tussen Nedap en TKH evenals de beraadslagingen inzake het verwerven van het belang door TKH in Nedap'.

Pensioen
Voormalig directeur van Corus Group Aad van der Velden ging op 1 september 2000 met pensioen. Naast zijn voorzitterschap bij Nedap is hij ook voorzitter van de RvC bij Vitens.

Nevenfuncties
Tevens is Van der Velden momenteel plaatsvervangend voorzitter van de Commissie voor de Milieueffectrapportage en lid Commissie Ontwikkelingssamenwerking en Adviesraad Internationale Vraagstukken.

Lees ook:
> Biografie Aad van der Velden
> Marjan Oudeman weg bij Corus
> Raad van Bestuur & Raad van Commissarissen TKH Group

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook