Bram Schot en Hala Zeine voorgedragen als leden rvc TomTom

Bram Schot en Hala Zeine voorgedragen als leden rvc TomTom

02-09-2020 TomTom maakt op 1 september 2020 bekend dat Bram Schot en Hala Zeine zijn voorgedragen voor benoeming tot de raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar.

Op 13 oktober 2020 worden de benoemingen voorgedragen tijdens een buitengewone algemene vergadering. Na goedkeuring zullen Bram Schot en Hala Zeine deel uitmaken van de raad van commissarissen van TomTom. Derk Haank, voorzitter rvc, laat weten verheugd te zijn Bram Schot en Hala Zeine te mogen verwelkomen. ‘Bram Schot brengt een schat aan ervaring mee in de automobielindustrie, en met Hala Zeine versterken we onze technologie en platformexpertise verder. We zijn enthousiast om met hen samen te werken en te profiteren van hun inzichten’, aldus Haank. Harold Goddijn, ceo van TomTom, kijkt er tevens naar uit om Schot en Zeine te verwelkomen. Goddijn: ‘Ze hebben allebei een indrukwekkende staat van dienst in hun vakgebied en ik heb er alle vertrouwen in dat ze een zinvolle bijdrage zullen leveren aan de langetermijnstrategie van TomTom.’

Bram Schot heeft een ruime ervaring in de automobielindustrie. Schot bekleedde verschillende leidinggevende functies bij Mercedes Benz. Zo was hij president & ceo van DaimlerChrysler Nederland van 2003 tot 2006 en aansluitend tot 2011 van Italië. Daarna werkte Schot onder meer als bestuurslid voor bedrijfswagens bij Volkswagen Groep en trad hij toe tot de raad van bestuur van Audi, waar hij van 2018 tot 2020 voorzitter & ceo was. 

Hala Zeine is sinds 2019 chief product officer bij Celonis. Voorafgaand daaraan werkte Zeine achttien jaar bij SAP, waar zij verscheidene leidinggevende posities vervulde. Tijdens haar rol als president digital supply chain bij SAP heeft zij technologieën als blockchain, internet of things en machine learning opgenomen in het supply chain proces van klanten en partners. Sinds juli 2020 is Zeine tevens lid van de raad van bestuur van Holtzbrick Publishing Group. 

Als op 13 oktober de voorgedragen benoemingen worden goedgekeurd, zal de raad van commissarissen van TomTom bestaan uit voorzitter Derk Haank, vice-voorzitter Jacqueline Tammenoms Bakker, Jack de Kreij, Michael Rhodin, Hala Zeine en Bram Schot. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook