Ad Scheepbouwer verkoopt toch aandelenbelang KPN

Datum: 21-04-2009

Ad Scheepbouwer verkoopt toch aandelenbelang KPN

Ad Scheepbouwer heeft vorige week 310.000 aandelen van KPN verkocht. Dat heeft RTL Nieuws maandag bekendgemaakt. Een week geleden liet de topman nog weten dat hij zijn aandelenbelang in KPN uitbreidt om zijn vertrouwen in het telecombedrijf te laten blijken.

Inkomstenbelasting
In tegenstelling tot zijn collega-bestuurderszou Scheepbouwer geen aandelen verkopen om hiermee zijn inkomstenbelasting te voldoen. De CEO van KPN vergrootte vorige week nog zijn aandelenbelang in het telecombedrjif met ruim 350.000 tot 506.389 aandelen.


Optiewinsten verzilverd
Scheepbouwer betaalde niet de uitbreiding van zijn aandelenbelang. De topman kreeg echter de 350.000 aandelen, ter waarde van 3,3 miljoen euro, als onderdeel van zijn prestatiebonus. Op 16 april heeft hij opties op 310.000 aandelen uitgeoefend en de stukken voor bijna 900.000 euro aan optiewinsten verzilverd, dat blijkt uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).


 

Beslissing was al gemaakt
Volgens KPN was het besluit om de opties te verzilveren al 4 maanden geleden gemaakt. De opbrengst van de opties zou Scheepbouwer gebruikt hebben om inkomstenbelasting te betalen over de aandelen die hij ermee verkreeg. Het zou om opties gaan waarvan de looptijd al was verlopen, aldus KPN.

Lees ook:
> Wehkamp in handen van Ad Scheepbouwer, Paul Nijhof en Berend van de Maat


Ad Scheepbouwer

  • Geen recente functie bekend bij de redactie