Ad Scheepbouwer neemt afscheid als voorzitter van RvC Havenbedrijf Rotterdam

29-03-2011

Ad Scheepbouwer neemt afscheid als voorzitter van RvC Havenbedrijf Rotterdam

Ad Scheepbouwer heeft zijn functie als Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam neergelegd.

Een principieel verschil van inzicht met de Gemeente Rotterdam en de Staat (de aandeelhouders van het Havenbedrijf) over het proces om tot een nieuw beloningsbeleid voor het Havenbedrijf te komen, was de aanleiding voor Ad Scheepbouwer om zijn functie neer te leggen.

Scheepbouwer KPN
Het is toch al het jaar van het afscheid voor Scheepbouwer. Per juni 2011 neemt hij afscheid van 'zijn' KPN al waar hij sinds 2001 de scepter zwaait als CEO. In een interview met Management Scope vertelde Scheepbouwer dat hij, ondanks dat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft, liever een nieuwe baan heeft dan een serie commissariaten. Scheepbouwer voegt v.w.b. het laatste de daad bij het woord.

Raad van Commissarissen Havenbedrijf
Rutger van Slobbe, hij is al commissaris bij het Havenbedrijf, zal per mei de voorzittershamer van Scheepbouwer overnemen. Naast Scheepbouwer neemt ook René Smit afscheid van de raad. Zijn drukke werkzaamheden leidde er toe dat Smit zich niet beschikbaar heeft gesteld voor een extra termijn. Smit zal in de raad worden opgevolgd door nieuwkomer Merel van Vroonhoven. Van Vroonhoven is directielid van de NS.

De Raad bestaat verder uit Rob Abrahamsen en Mel Kroon. Er wordt nog gezocht naar een vijfde lid van de raad van commissarissen. Klik hier over een overzicht van alle bestuurders van het Havenbedrijf

Lees ook
> cv Ad Scheepbouwer
> Interview Ad Scheepbouwer
> cv Hans Smits CEO Havenbedrijf
> cv Paul Smits CFO Havenbedrijf
> cv Thessa Menssen COO Havenbedrijf
> cv Merel van Vroonhoven

Meer over Ad Scheepbouwer

Ad Scheepbouwer directielid Fox-IT

Ad Scheepbouwer directielid Fox-IT

Voormalig CEO van KPN Ad Scheepbouwer wordt per direct directielid van het Delftse cybersecuritybedrijf Fox-IT. Scheepbouwer wordt tevens voor een derde eigenaar van het bedrijf.

Topman Ad Scheepbouwer zwaait af bij KPN

Topman Ad Scheepbouwer zwaait af bij KPN

KPN topman Ad Scheepbouwer neemt tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 6 april 2011 afscheid van het telecombedrijf.

Interview met Ad Scheepbouwer

Interview Ad Scheepbouwer: Geen grote overname vlak voor vertrek

Interview Ad Scheepbouwer: Geen grote overname vlak voor vertrek

Volgend jaar neemt Ad Scheepbouwer afscheid van het bedrijf dat hij van de ondergang redde, KPN. Klaar is de pensioengerechtigde Scheepbouwer echter nog lang niet. Het liefst wil hij weer een baan. ‘Dat vind ik leuker dan een serie commissariaten.'

Ad Scheepbouwer, de no-nonsense topmanager van KPN

Ad Scheepbouwer, de no-nonsense topmanager van KPN

Ad Scheepbouwer van KPN is een no-nonsense topmanager. Hij gelooft in gedisciplineerd werken, erbovenop zitten en het goede voorbeeld geven.

Familiebedrijf van Eeghen

Familiebedrijf van Eeghen

Al veertien generaties telt handelshuis Van Eeghen. De traditionele geschilderde portretten zijn afgeschaft. Van opa hangt nog slechts een schets. Pa is bijna uit het bedrijf. “Hij stelt wat gedateerde vragen.” Interview met de broers Henri en Willem van Eeghen.
Blijft Telfort zwerven?

Blijft Telfort zwerven?

Telfort leidt een zwervend bestaan. Binnen tien jaar had het vijf eigenaars. Hoe houdt bestuursvoorzitter Stephanie Harmsen-Kuhl de lijn vast?
Optimisme overheerst bij Nederlandse topbedrijven

Optimisme overheerst bij Nederlandse topbedrijven

Wie realistisch kijkt, ziet dat het gewoon goed gaat met bedrijven. Ad Scheepbouwer (KPN), Michel van der Bel (Microsoft) en Ben Noteboom (Randstad) over de vraag hoe groot de bluffactor mag zijn.
Harry Koorstra: Postmonopolist op ontdekkingsreis

Harry Koorstra: Postmonopolist op ontdekkingsreis

Hij heeft het logge TPG in beweging gekregen. Rasoptimist Harry Koorstra, bestuurslid van het huidige TNT, is op jacht naar nieuwe producten en diensten. In 2007 mag iedere Jan Doedel post bezorgen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook