Ad Scheepbouwer neemt afscheid als voorzitter van RvC Havenbedrijf Rotterdam

Ad Scheepbouwer neemt afscheid als voorzitter van RvC Havenbedrijf Rotterdam

29-03-2011 Ad Scheepbouwer heeft zijn functie als Voorzitter van de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam neergelegd.

Een principieel verschil van inzicht met de Gemeente Rotterdam en de Staat (de aandeelhouders van het Havenbedrijf) over het proces om tot een nieuw beloningsbeleid voor het Havenbedrijf te komen, was de aanleiding voor Ad Scheepbouwer om zijn functie neer te leggen.

Scheepbouwer KPN
Het is toch al het jaar van het afscheid voor Scheepbouwer. Per juni 2011 neemt hij afscheid van 'zijn' KPN al waar hij sinds 2001 de scepter zwaait als CEO. In een interview met Management Scope vertelde Scheepbouwer dat hij, ondanks dat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft, liever een nieuwe baan heeft dan een serie commissariaten. Scheepbouwer voegt v.w.b. het laatste de daad bij het woord.

Raad van Commissarissen Havenbedrijf
Rutger van Slobbe, hij is al commissaris bij het Havenbedrijf, zal per mei de voorzittershamer van Scheepbouwer overnemen. Naast Scheepbouwer neemt ook René Smit afscheid van de raad. Zijn drukke werkzaamheden leidde er toe dat Smit zich niet beschikbaar heeft gesteld voor een extra termijn. Smit zal in de raad worden opgevolgd door nieuwkomer Merel van Vroonhoven. Van Vroonhoven is directielid van de NS.

De Raad bestaat verder uit Rob Abrahamsen en Mel Kroon. Er wordt nog gezocht naar een vijfde lid van de raad van commissarissen. Klik hier over een overzicht van alle bestuurders van het Havenbedrijf

Lees ook
> cv Ad Scheepbouwer
> Interview Ad Scheepbouwer
> cv Hans Smits CEO Havenbedrijf
> cv Paul Smits CFO Havenbedrijf
> cv Thessa Menssen COO Havenbedrijf
> cv Merel van Vroonhoven

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook