Wehkamp in handen van Ad Scheepbouwer, Paul Nijhof en Berend van de Maat

Datum: 12-12-2008

Wehkamp in handen van Ad Scheepbouwer, Paul Nijhof en Berend van de Maat

Wehkamp is verkocht aan een groep investeerders, bestaande uit CEO Paul Nijhof, CFO Berend van de Maat en commissaris en aandeelhouder Ad Scheepbouwer. Dat maakte het online warenhuis, dat de grootste IT-omzet van Nederland heeft, vanmorgen bekend aan zijn werknemers.

Paul Nijhof, Berend van de Maat en Ad Scheepbouwer kopen de traditionele winkelketen die het van de klanten op straat moeten hebben.

Over de overnamesom worden geen mededelingen gedaan, maar afgaande op vorige overnames en een jaaromzet van tegen de 400 miljoen euro moet het gaan om een investering van enkele honderden miljoenen.

IK-Investmentpartners kocht Wehkamp samen het kredietmanagementbedrijf Transfair in januari 2006 van de Engelse multinational GUS plc. Vanaf die datum heeft Wehkamp diverse veranderingen ondergaan. Begin dit jaar werd de website gerestyled. Ook werd er een scheiding aangebracht tussen mode, wonen en elektronica. Volgens IK-Investmentpartners gaat het Wehkamp.nl mede hierdoor bijzonder goed.

Management blijft ongewijzigd
Het management blijft ongewijzigd. Ad Scheepbouwer blijft lid van de raad van commissarissen. Leon van den Boom, lid van de raad van commissarissen van RFS Holland Holding, zal Kristiaan Nieuwenburg opvolgen als voorzitter. Kristiaan Nieuwenburg blijft wel lid van de raad van commissarissen.

Lees ook:
> Dossier Fusies en overnames
> Ad Scheepbouwer, de no-nonsense topmanager van KPN
> Profiel Ad Scheepbouwer
> Profiel Paul Nijhof
> Interview met Paul Nijhof over de toekomst van Wehkamp