Age Offringa treedt af als commissaris bij Nassau

Age Offringa treedt af als commissaris bij Nassau

28-07-2010 Voormalig DSB-commissaris Age Offringa stopt als commissaris bij Nassau verzekeringen, zo meldt RTL Z vandaag.

Hoewel Age Offringa zijn commissariaat bij Nassau heeft neergelegd blijft hij wel een toezichthoudende functie hebben bij de verzekeringsmaatschappij Veenwouden uit Heerenveen. Dit betekend dat het onderzoek naar Offringa's betrouwbaarheid, door toezichthouders AFM en DNB, nog steeds doorloopt.

Onderzoek van AFM/DNB
Na het faillissement van DSB waren toezichthouders AFM en DNB een onderzoek gestart naar alle oud-bestuurders en commissarissen van de bank. Van belang was om vast te stellen of personen, zoals Gerrit Zalm bij ABN Amro en Robin Linschoten nij Menzis, nog wel deskundig en betrouwbaar genoeg waren om in de financiële sector actief te zijn.

Vier jaar verstreken
Nassau Verzekeringen weerlegd dat Age Offringa's vertrek als commissaris bij het bedrijf iets van doen heeft met het onderzoek van AFM en DNB. In 2006 startte Offringa in het commissariaat van Nassau Verzekeringen; ‘zijn termijn zat er gewoon op', aldus een woordvoerder van de verzekeringsmaatschappij.

Lees ook:
> Biografie Age Offringa
> DSB The Movie
> Faillissement DSB kost Nederlandse banken 600 miljoen euro
> Nout Wellink: Ondergang DSB is DNB niet te verwijten
> Ondergang DSB: DNB neemt het over van Dirk Scheringa

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook