Alain Ickovics

CEO bij Kardan GTC Real Estate (Kardan)

Alain Ickovics

Persoonlijk

Naam: Alain Ickovics

Nationaliteit: Belgische en Israelische

Huidige functies Alain Ickovics

2012 - heden CEO, Kardan GTC Real Estate (Kardan)
- heden CEO, Kardan

Loopbaan Alain Ickovics

2006 - 2012 Voorzitter Raad van Bestuur, Kardan
2001 - 2006 Directeur International Operations en Managing Director , Kardan en GTC International S.A.
1994 - 2000 CEO, Globe Trade Centre S.A., Kandan Group

Opleiding Alain Ickovics

MBA, Columbia University, Finance
Industrial & Systems Engineering , Technion - Israel Institute of Technology, BA

Overige vermeldingen


Alain Ickovics was van 2006 tot en met mei 2012 de topman van Kardan, een Israëlische investeringsmaatschappij die in 1991 werd opgericht. Het hoofdkantoor van Kardan staat in Amsterdam. Hij wordt per mei 2012 opgevolgd door Shouky Oren. Ickovics wordt per mei CEO van Kardans GTC Real Estate.

Ickovics kwam in 1994 in dienst bij Kardan Group. Hij begon zijn loopbaan bij de onderneming als Chairman van Globe Trade Centre S.A, een vastgoedontwikkelaar.

Daarna was Alain Ickovics vier jaar lang werkzaan als Directeur International Operations van Kardan N.V en CTC International S.A.

Momenteel is Alain Ickovics managing director van Kardan Group. Ook is hij supervisory director van Globe Trade Centre S.A. binnen de investeringsmaatschappij.

Kardan
Kardan, die zich met name richt op markten met een hoge groeimogelijkheid, is actief in vastgoed, infrastructuur en financiële diensten. De investeringsmaatschappij stootte begin 2011 de Israëlische activiteiten af.

Alain Ickovics zette de bedrijfssectoren vastgoed en financiële dienstverlening op een laag pitje, aangezien de opkomende vastgoedmarkten van Europa en Azië door beleggers als behoorlijk risicovol worden gezien.

Strategie
De kerkbegrippen van Ickovics strategie zijn: decentralisatie, diversificatie, en risicomanagement om de crisis het hoofd te bieden.
 
Kardan is zich momenteel aan het toespitsen op vastgoedactiviteiten in Centraal- en Oost-Europa en Azië, alsmede de 'Water Infrastructure' activiteiten.

Het aandeel Kardan wordt verhandeld op de beurs van Euronext Amsterdam en maakt deel uit van de lokale markt-index.