Analist Gilissen vindt Kasbank interessante overnameprooi

Analist Gilissen vindt Kasbank interessante overnameprooi

06-07-2007 Kasbank begint door haar effectenbewaring-activiteiten in een aantrekkelijke pensioenmarkt als Nederland steeds meer een interessante overnamekandidaat te worden. Dat schrijven analisten van zakenbank Theodoor Gilissen donderdag 5 juli.

Naast Bank of New York kunnen volgens de analist grote spelers als JPMorgan, State Street en Citigroup beschouwd worden als mogelijke kopers van Kasbank. Management Scope vroeg Kasbank CEO Albert Röell eind vorig jaar naar de toekomstplannen van Kas op de Europese markt. De toekomst lag volgens hem in de zakelijke effectendienstverlening, maar of ze dat in eigen hand kunnen houden blijft dus de vraag. Wordt Kasbank het volgende slachtoffer in de reeks overnames van de afgelopen tijd?

Lees hier het interview met Albert Röell in Management Scope.

Kasbank wil niet op de beweringen van Gilissen ingaan. Het bedrijf geeft daarbij aan in de komende jaren vooral haar eigen plan trekken wat betreft de toekomst van de onderneming. Eerder vond in de effectenbewaring-industrie al een grote overname plaats. Door de overname van de Mellon Financial Corp, die toevallig deze week werd afgerond voor USD 18,3 miljard, werd Bank of New York de grootste speler in dit marktsegment, met ruim USD 18.000 miljard aan vermogen in bewaring.

Meer over Albert Röell

Albert Röell stapt op als ceo KPMG

Albert Röell stapt op als ceo KPMG

14-11-2017 Albert Röell stopt per 1 december als bestuursvoorzitter van KPMG. Dat heeft KPMG op 13 november 2017 bekend gemaakt.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook