Alec Pelmore

Commissaris bij Unibail-Rodamco

Alec Pelmore

Persoonlijk

Naam: Alec Pelmore

Geboortejaar: 1953

Nationaliteit: Britse

Huidige functies Alec Pelmore

2008 - heden Commissaris, Unibail-Rodamco
- heden Directeur, Metric Property Investments

Loopbaan Alec Pelmore

2008 - Commissaris, Unibail-Rodamco
2007 - Senior directeur, Metric Property Investments
1997 - 2007 Investment analist, Merryl Linch
1990 - 1997 Equity investment analist, Dresdner Kleinwort Benson
1981 - 1989 Equity investment analist,

Overige vermeldingen


Van 1981 tot 2007 is Alec Pelmore werkzaam geweest als equity investment analyst bij diverse private equity-bedrijven.

Alec Pelmore is sinds 29 April 2008 lid van de Raad van Commissarissen van Unibail-Rodamco. Tevens is hij lid van het Audit Committee bij het Frans-Nederlandse vastgoedbedrijf.

In het beginstadium van zijn carrière volgde Alec Pelmore verschillende trainingen bij verzekeringsmaatschappijen. Zo was hij werkzaam bij Adrian Elwood bij Scrimgeour Vickers, Morgan Grenfell en Laing & Cruickshank.

Daarna ging Pelmore zich specialiseren in property analysis. Pelmore verliet Laing in 1990, samen met zijn teamgenoot Robert Fowlds voor Kleinwort Benson. Deze financiële instelling ontstond uit een fusie tussen De Dresdner Bank (de op een na grootste bank in Duitsland), en het Britse Kleinwort Benson Group.

Een groot deel van zijn carrière heeft Pelmore samen met Elwood doorgebracht bij Dresdner Kleinwort Benson en Merrill Lynch.

Het team waarin Alec Pelmore actief was werd achtereenvolgens, van 1995 tot 2007, door het Institutional Investor European Property Research Survey gekozen tot nummer één vastgoedanalisten in Europa.