KPN draagt Alejandro Plater voor als commissaris

KPN draagt Alejandro Plater voor als commissaris

15-07-2020 Op 13 juli maakt KPN bekend Alejandro Plater te willen voordragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. Plater zal Carlos García Moreno Elizondo opvolgen, die om persoonlijke redenen aftreedt.

Alejandro Plater is sinds 2015 chief operating officer van A1 Telekom Austria Group. Van 2015 tot 2018 was hij tevens chief executive officer van het bedrijf. Voor Plater in dienst trad van A1 Telekom Austria Group vervulde hij verschillende rollen als directeur en vicepresident bij Ericsson en de verzekeringsmaatschappijen Sud America Seguros en Chubb & Son. Alejandro Plater heeft werkervaring opgedaan in de Verenigde Staten, Zweden, Mexico en Argentinië.

Duco Sickinghe, voorzitter van de raad van commissarissen, is dankbaar voor de bijdrage en steun aan KPN van Carlos García Moreno Elizondo. Tegelijkertijd is hij blij met de komst van Plater. ‘We verwelkomen Plater, die een schat aan telecommunicatie-ervaring meebrengt die zal bijdragen aan het succes van KPN op de lange termijn’, laat Sickinghe weten.

Tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders in september zal de voordracht van Plater besproken worden. De aanstelling zal voor de duur van vier jaar zijn tot de algemene vergadering van aandeelhouders in 2025.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook