Allard Castelein wordt CEO van het Havenbedrijf Rotterdam

Datum: 19-07-2013

Allard Castelein wordt CEO van het Havenbedrijf Rotterdam

Allard Castelein wordt per 1 januari 2014 president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Hij volgt Hans Smits op die het bedrijf eind december verlaat.

Allard Castelein is nu Vice President Environment van Royal Dutch Shell. De twee aandeelhouders van het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Staat, hebben Castelein benoemd als opvolger van Hans Smits. Deze verlaat eind december na een periode van negen jaar het Havenbedrijf Rotterdam. Smits wordt op 1 januari president-commissaris bij Gasunie


Loopbaan Castelein
Sinds 1987 is Castelein werkzaam bij Shell, in verschillende managementfuncties op het gebied van commercie, productie en strategie. Momenteel is Castelein verantwoordelijk voor alle milieuaspecten van Royal Dutch Shell wereldwijd en in deze positie onderhoudt hij de relatie met de vele internationale en nationale belangengroeperingen op dit gebied. Voor een special van Shell en Management Scope hield hij een interview met IUCN-directeur Julia Marton-Lefèvre.

Gevoelige dossiers
De raad van commissarissen (waarvan Rutger van Slobbe de voorzitter is) en de aandeelhouders van het Havenbedrijf Rotterdam prijzen in een verklaring Castelein om zijn 'buitengewoon brede en internationale ervaring in de petrochemische industrie, zijn managementkwaliteiten en zijn ruime ervaring in complexe, maatschappelijk gevoelige dossiers'.


Lees verder:
> interview door Castelein met IUCN-directeur Julia Marton-Lefèvre