Allard Castelein wordt CEO van het Havenbedrijf Rotterdam

19-07-2013

Allard Castelein wordt CEO van het Havenbedrijf Rotterdam

Allard Castelein wordt per 1 januari 2014 president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam. Hij volgt Hans Smits op die het bedrijf eind december verlaat.

Allard Castelein is nu Vice President Environment van Royal Dutch Shell. De twee aandeelhouders van het Havenbedrijf, de gemeente Rotterdam en de Staat, hebben Castelein benoemd als opvolger van Hans Smits. Deze verlaat eind december na een periode van negen jaar het Havenbedrijf Rotterdam. Smits wordt op 1 januari president-commissaris bij Gasunie

Loopbaan Castelein
Sinds 1987 is Castelein werkzaam bij Shell, in verschillende managementfuncties op het gebied van commercie, productie en strategie. Momenteel is Castelein verantwoordelijk voor alle milieuaspecten van Royal Dutch Shell wereldwijd en in deze positie onderhoudt hij de relatie met de vele internationale en nationale belangengroeperingen op dit gebied. Voor een special van Shell en Management Scope hield hij een interview met IUCN-directeur Julia Marton-Lefèvre.

Gevoelige dossiers
De raad van commissarissen (waarvan Rutger van Slobbe de voorzitter is) en de aandeelhouders van het Havenbedrijf Rotterdam prijzen in een verklaring Castelein om zijn 'buitengewoon brede en internationale ervaring in de petrochemische industrie, zijn managementkwaliteiten en zijn ruime ervaring in complexe, maatschappelijk gevoelige dossiers'.

Lees verder:
> interview door Castelein met IUCN-directeur Julia Marton-Lefèvre

Interview met Allard Castelein

Allard Castelein loodst het Havenbedrijf Rotterdam door de energietransitie

Allard Castelein loodst het Havenbedrijf Rotterdam door de energietransitie

Havens zijn van oudsher knooppunt voor fossiele industrie. De toekomst vereist een transitie naar hernieuwbare energie en circulaire processen. Allard Castelein, ceo van Havenbedrijf Rotterdam, zet in op een gelijke situatie binnen Europa en fungeert als loods door die ingewikkelde transitie. ‘De problematiek is zo groot dat samenwerking essentieel is.’

Allard Castelein: 'Durf over tegenstrijdige principes heen te stappen'

Allard Castelein: 'Durf over tegenstrijdige principes heen te stappen'

Havenbedrijf Rotterdam heeft een oneindig aantal stakeholders. Topman Allard Castelein wil overleg met alle partijen die elkaars belangen versterken: 'Het gaat niet slechts om optimalisatie van je eigen waardenketen'.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook