Ann Sherry nieuwe commissaris ING Group

02-06-2016

Ann Sherry nieuwe commissaris ING Group

ING Group heeft Sherry benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Zij vervangt hiermee Joost Kuiper.

Opvolger
Ann Sherry is op de Algemene vergadering van Aandeelhouders van ING Group benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Zij vervult hiermee de positie die is vrijgekomen door het terugtreden van voormalig vicevoorzitter Joost Kuiper. In maart 2016 werd bekendgemaakt dat Kuiper wegens gezondheidsproblemen zou aftreden.

Australië
De Australische Sherry is sinds 2011 toezichthouder bij ING Australië. Van 2007 tot 2015 was Sherry CEO bij Carnival Australia, de grootste cruiseschip operator in Australië en de Stille Zuidzee. Daaraan voorafgaand vervulde Sherry de positie van CEO van Westpac Nieuw-Zeeland en de Bank of Melbourne.

Bestuur & Toezicht
Volgens ING Group is Sherry benoemd door haar achtergrond in de financiële sector en haar kennis en ervaring in het bestuur en toezicht bij grote internationale bedrijven. 'Met haar succesvolle staat van dienst zal Ann Sherry een waardevolle aanvulling op de Raad van Commissarissen van ING zijn', aldus ING Group.

Klantgerichtheid
Sherry laat weten dat haar ervaring in de horeca en het bankwezen kunnen bijdragen aan het succes van ING, aangezien het creëren van een onderscheidende klantervaring de kern van de strategie van het bedrijf is.
'De wereldwijde banksector is sterk in beweging, doordat klanten meer controle en transparantie eisen, aldus Sherry.

Meer over Ann Sherry

Ann Sherry stapt op als commissaris ING

Ann Sherry stapt op als commissaris ING

Ann Sherry stapt na anderhalf jaar op als commissaris bij ING. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook