Annemieke Nijhof in de directie bij Tauw

Datum: 21-02-2012

Annemieke Nijhof in de directie bij Tauw

Annemieke Nijhof, die begin januari Grontmij verliet, is toegetreden tot het bestuur van Tauw Group. Zij zal eerst zitting hebben onder de leiding van Bram de Borst. Op termijn zal zij hem opvolgen als bestuursvoorzitter.

Annemieke Nijhof verliet begin januari de directie van advies- en ingenieursbureau Grontmij. Zij was ontevreden over haar taakinvulling.

Terugkeer
Nijhof begint bij Tauw Group als lid van de directie. Daarmee keert Nijhof terug naar het bedrijf waar zij in de jaren negentig werkte als hoofd van de afdeling Water. Daar legde zij de basis voor Tauws positie en ambities op watergebied.


Nijhof over haar keuze
Op de website van Tauw zegt Nijhof naar aanleiding van haar benoeming: 'Ik ben onverminderd enthousiast over de onmisbare bijdrage die ingenieursbureaus leveren aan het realiseren van een duurzame ontwikkeling van onze samenleving. Na jaren bijgedragen te hebben aan de ontwikkeling van beleid vind ik het geweldig om mij in een leidende positie bij Tauw te kunnen richten op de realisatie hiervan.'
  

Toekomstig CEO
Nijhof zal als lid van het bestuur bijdragen aan het versterken van Tauws positie in de markt. Op termijn zal Annemieke Nijhof de ceo Bram de Borst opvolgen.

Lees verder:
> Profiel van Annemieke Nijhof
> Bestuurderes en commissarissen bij Grontmij

Top 100 Corporate Vrouwen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.