Annemieke Nijhof nieuwe overheidscommissaris DNB

Datum: 22-05-2015

Annemieke Nijhof nieuwe overheidscommissaris DNB

Nijhof zal per 1 juni 2015 de functie van overheidscommissaris bij De Nederlandsche Bank overnemen van Wim Kuijken. Per diezelfde datum zal Kuijken de vertrekkende Alexander Rinnooy Kan opvolgen als president-commissaris van DNB.

Benoeming Nijhof
Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem heeft Annemieke Nijhof benoemd tot nieuwe overheidscommissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB). Zij zal deze functie per 1 juni 2015 overnemen van Wim Kuijken, die dan aantreedt als voorzitter van de Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank. Volgens Dijsselbloem wordt van Annemieke Nijhof verwacht dat zij een bijdrage zal leveren aan het essentiële debat over het gezag en vertrouwen in de bankensector.

Voorzitterschap Kuijken
Wim Kuijken neemt het voorzitterschap over van Alexander Rinnooy Kan, die aftreedt in verband met zijn verkiesbaarheid voor een zetel in de Eerste Kamer. DNB-president Klaas Knot laat weten het volste vertrouwen te hebben dat Kuijken zal bijdragen aan de verdere versterking van de toezichthoudende rol van de Raad van Commissarissen van DNB.


Vertrek Rinnooy Kan
Alexander Rinnooy Kan is nummer twee op de kandidatenlijst van D66 voor de Eerste Kamer. Een zetel in de Eerste Kamer is formeel onverenigbaar met de functie als president-commissaris bij De Nederlandse Bank vanwege potentieel conflicterende belangen. Klaas Knot wenst Rinnooy Kan een inspirerend lidmaatschap van de Eerste Kamer toe.


Lees meer
> Nieuwsbericht over het aftreden van Rinnooy Kan

Top 100 Corporate Vrouwen