Ben van Beurden nieuwe CEO van Shell

Ben van Beurden nieuwe CEO van Shell

09-07-2013 Ben van Beurden volgt CEO Peter Voser op per 1 januari 2014. Voser vertrekt in maart na 29 jaar bij Shell te hebben gewerkt.

De Nederlander Ben van Beurden werkt bij Shell sinds 1983. Hij werkt momenteel in Groot-Brittannië als directeur Downstream en begint op 1 januari als bestuursvoorzitter.

Loopbaan Van Beurden
Hij werkte zowel in functies in de Downstream (raffinage en distributie) als in de Upstream (oliewinning) business. Hij werkte in verschillende technische en commerciële functies in Nederland, Afrika, Maleisië, USA en UK.

Chairman van Shell
Jorma Ollila, de chairman van Shell, meldt in het persbericht verheugd te zijn met de benoeming van Van Beurden. 'Van Beurden heeft veel kennis van de industrie en heeft ervaring in directiefuncties in verschillende onderdelen van Shell. Hij zal de strategische agenda verder uitbouwen om concurrerende opbrengst voor de aandeelhouders te genereren.'

Vertrek Peter Voser
De huidige bestuursvoorzitter Peter Voser zal eind maart 2014 aftreden. In mei kondigde Voser nogal onverwacht aan dat hij in 2014 met pensioen zou gaan.

Lees verder:
> Peter Voser met pensioen
> Dick Benschop, directeur Shell NL, over economie en innovatie 

Meer over Ben van Beurden

Ben van Beurden voorgedragen commissaris Daimler

Ben van Beurden voorgedragen commissaris Daimler

04-12-2020 Daimler heeft op 3 december bekendgemaakt dat Ben van Beurden voorgedragen is als lid van de raad van commissarissen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook