Ben Verwaayen non-executive director Akamai Technologies

13-11-2013

Ben Verwaayen non-executive director Akamai Technologies

Akamai Technologies, een leverancier van clouddiensten voor het optimaliseren en beveiligen van online content, heeft Ben Verwaayen benoemd tot de board of directors.

Ben Verwaayen is benoemd tot non-executive director in de one-tier-board van de Amerikaanse clouddienstverlener. Van 2008 tot 2013 was Verwaayen CEO van Alcatel-Lucent. Daarvoor was hij onder andere CEO van BT, international vice president, executive vice president en chief operating officer van Lucent Technologies, en CEO van PTT Telecom, de voorloper van KPN.

Commissariaat
Verwaayen is commissaris bij AkzoNobel sinds mei 2012.

Telecomindustrie
Tom Leighton, CEO van Akamai, zegt in een persbericht vereerd te zijn Verwaayen te mogen verwelkomen. 'We kijken uit naar de inzichten en perspectieven die hij biedt dankzij zijn succesvolle loopbaan in de telecomindustrie. Ben is een uitstekende aanvulling voor onze board. Hij zal een belangrijke rol vervullen bij het versterken van onze relaties met grote telecomleveranciers en netwerkpartners.'

Service providers
Volgens Verwaayen is Akamai een belangrijke partner voor vele netwerk service providers over de hele wereld. 'Het bedrijf is een essentiële rol gaan spelen in de manier waarop bedrijven het internet gebruiken om te groeien en succesvol te zijn.'

Lees verder:
> Interview met Ben Verwaayen: Leiders zijn beperkt houdbaar

Meer over Ben Verwaayen

CEO Ben Verwaayen vertrekt bij Alcatel-Lucent

CEO Ben Verwaayen vertrekt bij Alcatel-Lucent

Ben Verwaayen stapt later dit jaar op als topman van Alcatel-Lucent. Verwaayen maakte het nieuws van zijn vertrek bekend in een e-mail aan relaties.

Ben Verwaayen nieuwe commissaris AkzoNobel

Ben Verwaayen nieuwe commissaris AkzoNobel

Ben Verwaayen, CEO van Alcatel-Lucent, is voorgedragen voor de Raad van Commissarissen van AkzoNobel, ’s werelds grootste verffabrikant. Samen met Sari Baldauf zal hij op 1 mei aantreden.

Interview met Ben Verwaayen

Ben Verwaayen en Sophie Manigart in gesprek over leiderschap

Ben Verwaayen en Sophie Manigart in gesprek over leiderschap

Waarom lukt het Europese jonge bedrijven niet of nauwelijks om uit te groeien tot wereldspelers? Twee experts over wat er nodig is om tot volle bloei te komen.

Ben Verwaayen: 'Leiders zijn slechts beperkt houdbaar'

Ben Verwaayen: 'Leiders zijn slechts beperkt houdbaar'

Ben Verwaayen stapte eind april op als topman van Alcatel-Lucent, maar blijft zich roeren in het maatschappelijk debat. ‘De top van het bedrijfsleven is veel te stil.’ Over leiderschap, de veranderende economie en kansen.

Interview met Ben Verwaayen, CEO Lucent-Alcatel

Interview met Ben Verwaayen, CEO Lucent-Alcatel

Een dwarsdenker. Zo typeert Ben Verwaayen – voormalig CEO van PTT Telecom en British Telecom en sinds twee jaar leider van Alcatel-Lucent – zichzelf. ‘ik houd ervan te ontregelen.’ Big Ben over de overeenkomst tussen innoveren en lopen en de dwingende noodzaak om snelheid te maken.

Europeanen bestaan niet

Europeanen bestaan niet

Ben Verwaayen: ‘ Ik voel me Nederlander. Geen Europeaan'

Na zes jaar nam Ben Verwaayen afscheid als topman van BT, voorheen British Telecom. Hij wist de kwakkelende organisatie in een paar jaar tot bloei te brengen en sleepte vele onderscheidingen in de wacht. Zijn visie op de positie van Europa in de wereld.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook