Ben Verwaayen non-executive director Akamai Technologies

Ben Verwaayen non-executive director Akamai Technologies

13-11-2013 Akamai Technologies, een leverancier van clouddiensten voor het optimaliseren en beveiligen van online content, heeft Ben Verwaayen benoemd tot de board of directors.

Ben Verwaayen is benoemd tot non-executive director in de one-tier-board van de Amerikaanse clouddienstverlener. Van 2008 tot 2013 was Verwaayen CEO van Alcatel-Lucent. Daarvoor was hij onder andere CEO van BT, international vice president, executive vice president en chief operating officer van Lucent Technologies, en CEO van PTT Telecom, de voorloper van KPN.

Commissariaat
Verwaayen is commissaris bij AkzoNobel sinds mei 2012.

Telecomindustrie
Tom Leighton, CEO van Akamai, zegt in een persbericht vereerd te zijn Verwaayen te mogen verwelkomen. 'We kijken uit naar de inzichten en perspectieven die hij biedt dankzij zijn succesvolle loopbaan in de telecomindustrie. Ben is een uitstekende aanvulling voor onze board. Hij zal een belangrijke rol vervullen bij het versterken van onze relaties met grote telecomleveranciers en netwerkpartners.'

Service providers
Volgens Verwaayen is Akamai een belangrijke partner voor vele netwerk service providers over de hele wereld. 'Het bedrijf is een essentiële rol gaan spelen in de manier waarop bedrijven het internet gebruiken om te groeien en succesvol te zijn.'

Lees verder:
> Interview met Ben Verwaayen: Leiders zijn beperkt houdbaar

Meer over Ben Verwaayen

Ben Verwaayen nieuwe chairman Renewi

Ben Verwaayen nieuwe chairman Renewi

09-03-2020 Afvalverwerker Renewi maakt op 9 maart bekend dat Ben Verwaayen is benoemd tot nieuwe chairman van het bedrijf. De Nederlandse Verwaayen neemt hierbij een positie in die vergelijkbaar is met president-commissaris.

Interview met Ben Verwaayen

Ben Verwaayen en Sophie Manigart in gesprek over leiderschap

Ben Verwaayen en Sophie Manigart in gesprek over leiderschap

14-09-2017 Waarom lukt het Europese jonge bedrijven niet of nauwelijks om uit te groeien tot wereldspelers? Twee experts over wat er nodig is om tot volle bloei te komen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook