Ben Vree nieuwe topman APM Terminals Rotterdam

Datum: 03-01-2012

Ben Vree nieuwe topman APM Terminals Rotterdam

Ben Vree wordt de nieuwe directievoorzitter van APM Terminals Rotterdam. Hij krijgt de strategische leiding over de twee terminals op de Rotterdamse Maasvlakte I en Maasvlakte II, die nog in ontwikkeling is.

Uitdaging
Ben Vree noemt het een "geweldige uitdaging" om de bestaande Maasvlakte optimaal te benutten en de tweede Maasvlakte te ontwikkelen. Volgens het Financieele Dagblad slaat APMT een slag met Vree. Met zijn internationale ervaring bij Van Ommeren, Vopak en Smit Internationale beschikt hij over een groot netwerk in Azië, waar de containers zullen worden volgeladen die in Rotterdam gelost worden. APMT is eigendom van AP MØller-Maersk.

Smit Internationale 
Vree was CEO van Smit Internationale, toen dit in 2010 werd overgenomen door Boskalis. Na de overname werd hij lid van de Raad van Bestuur van Boskalis. Kort daarna vertrok Vree. Afgelopen jaar was hij interim CEO bij North Sea Group, dat onlangs fuseerde met Argos Oil.

Ben Vree
Ben Vree werkt al zijn hele leven in de Rotterdamse Haven. Na een aantal functies bij Furness, maakte hij carrière bij Van Ommeren, waar hij als Managing Director Singapore vertrok. Daarna werd hij CEO bij Smit Internationale en vervolgens bij North Sea Group. Hij vervult daarnaast diverse toezichtfuncties en is Honorair Consul Generaal van Zweden.

Lees ook:
> Biografie Ben Vree
> Havenbedrijf Rotterdam
> Ben Vree stuwt Smit naar grote hoogten