Chris Fonteijn vertrekt bij ACM

Datum: 08-01-2018

Chris Fonteijn vertrekt bij ACM

Chris Fonteijn stapt op als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt. Hij legt zijn functie per 1 mei 2018 neer.

Dit werd bekend gemaakt op de nieuwjaarstoespraak van de Autoriteit Consument & Markt. Chris Fonteijn gaf een toespraak en zei over zijn vertrek het volgende: "Deze beslissing gaat me enorm aan het hart. Ik wil mezelf dwingen om een nieuwe uitdaging te vinden en dat lukt het beste buiten de ACM."

Fonteijn werd in 2005 benoemd tot voorzitter van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit. In 2011 werd hij hiernaast voorzitter van de Nederlandse Mededingingsautoriteit en werd hij benoemd als toekomstig voorzitter van de Autoriteit Consument & Markt.

Henk Don en Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuursleden van de ACM: “Wij gaan Chris missen. De ACM heeft veel aan hem te danken. Als eerste voorzitter van de ACM heeft Chris een ACM-brede strategie ontwikkeld: kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten en probleemoplossend toezicht. Daarmee heeft hij de fusie van drie toezichthouders tot een succes gemaakt. Kenmerkend is hoe hij de vertrouwde aanpak steeds ter discussie stelt en ons uitdaagt om sneller en effectiever resultaat te boeken.”

De wervingsprocedure voor een nieuwe voorzitter begint binnenkort.

Commissaris worden?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.