Clifford Abrahams nieuwe CFO Delta Lloyd

Datum: 17-11-2015

Clifford Abrahams nieuwe CFO Delta Lloyd

Abrahams is voorgedragen als Chief Financial Officer bij Delta Lloyd. Hiermee volgt hij Emiel Roozen op.

Voordracht
Op 16 november 2015 is Clifford Abrahams door de Raad van Commissarissen van Delta Lloyd voorgedragen als nieuwe CFO. De benoeming moet nog worden bekrachtigd door de aandeelhouders, maar is wel al goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Abrahams is momenteel als CFO werkzaam bij de Britse vermogensbeheerder Aviva Investors, het vroegere moederbedrijf van Delta Lloyd.


 


 


 

Vertrek Roozen
De positie van CFO was vrijgekomen door het vertrek van Emiel Roozen begin augustus 2015. Roozen trad destijds af onder druk van de Nederlandsche Bank, die oordeelde dat het bedrijf misbruik maakte van haar voorkennis over de aanpassing van rekenrente. Naast het opleggen van een boete eiste De Nederlandsche Bank het vertrek van Roozen, waarop deze 'in het belang van de vennootschap' besloot af te treden.

Raad van Commissarissen
Volgens president-commissaris Rob Ruijter is Abrahams een uitstekende kandidaat voor de functie. 'Naast zijn hoogstaande capaciteiten en ruime ervaring beschikt hij over een internationale achtergrond en een goede staat van dienst als cfo, op het gebied van fusies & overnames en kapitaalmarkten', aldus Ruijter.

Lees meer
> Nieuwsbericht over het vertrek van Emiel Roozen