Clifford Abrahams voorgedragen als nieuwe cfo ABN Amro

Clifford Abrahams voorgedragen als nieuwe cfo ABN Amro

16-05-2017 De raad van commissarissen van ABN Amro draagt Clifford Abrahams voor als nieuwe financiële topman. Ook is een nieuwe cro voorgedragen. De voordrachten moeten nog worden goedgekeurd door de Europese Centrale Bank.

Momenteel bekleedt Alexander Rahusen de functie van interim cfo. Als de benoeming van Clifford Abrahams wordt goedgekeurd, neemt hij per 1 september de taken van Rahusen over. 

Abrahams is sinds 2016 de cfo van Delta Lloyd en werkte daarvoor 10 jaar voor Aviva. Hij werd daar in 2005 benoemd tot Chief M&A Officer en vervolgens als cfo van een aantal belangrijke dochterondernemingen van Aviva. Daarvoor werkte hij 12 jaar bij Morgan Stanley, waar hij in 2002 werd benoemd tot Managing Director Financial Institutions.

Naast de benoeming van Abrahams is ook Tanja Cuppen voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro. Zij neemt de functie chief risk officer over van Wietze Reehoorn

Olga Zoutendijk, voorzitter van de Raad van Commissarissen zegt over de twee beoogde benoemingen het volgende: 'We verwachten dat de leiderschapskwaliteiten en strategische competentie van zowel Clifford Abrahams als Tanja Cuppen een grote bijdrage zullen leveren aan de succesvolle uitvoering van de strategie van ABN Amro.'

Meer over Clifford Abrahams

Clifford Abrahams vertrekt als cfo bij ABN Amro

Clifford Abrahams vertrekt als cfo bij ABN Amro

17-11-2020 ABN Amro maakt op 17 november bekend dat Clifford Abrahams zijn functie als chief financial officer neerlegt. Per 28 februari 2021 verlaat Abrahams de bank, om elders aan de slag te gaan.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook