Corné van Nijhuis per april algemeen directeur Pensioenfonds ING

Datum: 05-05-2014

Corné van Nijhuis per april algemeen directeur Pensioenfonds ING

Corné van Nijhuis is per 1 april 2014 begonnen als algemeen directeur van Pensioenfonds ING. Hij volgt Albert Smolenaers op.

Tot 1 april werkte Van Nijhuis vanuit zijn eigen bureau: Van Nijhuis Interim Management. Dat begon hij twee jaar geleden na zijn vertrek als Chairman of the Board of Directors van Mn Services Investment Management. Bij Pensioenfonds ING volgt hij Albert Smolenaers op, die tijdelijk algemeen directeur was.


Loopbaan Van Nijhuis
Van Nijhuis heeft ervaring in de pensioensector, onder meer als COO en Directievoorzitter van Zwitserleven. Daarvoor heeft hij verschillende directiefuncties bekleed bij onder meer SNS Reaal en Achmea. Van Nijhuis is  bedrijfseconoom en registercontroller.

Rients Prins
Het Bestuur van Pensioenfonds ING is verheugd dat Van Nijhuis is begonnen als algemeen directeur van het fonds. Rients Prins, bestuursvoorzitter van Pensioenfonds ING: ‘Ons fonds is volop in beweging. Wij hebben gekozen voor een energieke persoonlijkheid met een brede achtergrond in pensioenen, die veranderingen effectief weet te managen. Zijn ervaring op het gebied van vermogensbeheer is daarbij een welkome aanvulling.’