David Montgomery per direct CEO af bij Mecom

Datum: 14-01-2011

David Montgomery per direct CEO af bij Mecom

David Montgomery is per direct afgetreden als CEO van Mecom, de Britse eigenaar van uitgeverij Wegener. Dit maken beide partijen vandaag bekend.

Met het onmiddellijke vertrek van David Montgomery als CEO van Mecom, komt Wegener ook zonder voorzitter van de Raad van Commissarissen te zitten.

Mecom
Donderdag liet Mecom nog weten dat David Montgomery pas eind januari zou opstappen. Grootaandeelhouders hadden verzocht om zijn vertrek, omdat zij onder Montgomery's bewind de waarde van hun aandelen sterk zagen kelderen.

David Mongomery gedwongen vertrek

Een nieuw conflict met aandeelhouders als Aviva en Legal & General zou volgens de Britse media aanleiding zijn tot een eerder vertrek van Montgomery bij Mecom.

Advertentiemarkt
Eind vorig jaar hoopte David Montgomery de grootaandeelhouders nog te kunnen overtuigen door betere prestaties neer te zetten bij Mecom. De Britse krantengroep is echter fors geraakt door de zwakke advertentiemarkt en een schuldenlast van zo'n 669 miljoen euro.

Opvolger Montgomery
Mecom heeft nog niets gezegd over een opvolger voor Montgomery. De Wegener-eigenaar zal binnenkort met meer details naar buiten treden over een vervanging van de Britse oud-journalist.

Lees ook:
> Biografie David Montgomery
> Biografie Joop Munsterman, oud CEO Wegener
> Wegener verbetert operationele winst bij dalende omzet
> Truls Velgaard officieel CEO Wegener
> Biografie Truls Velgaard, CEO Wegener