Organisatiestructuur Robeco wordt omgegooid

Organisatiestructuur Robeco wordt omgegooid

18-05-2016 Nadat Robeco in 2013 werd overgenomen door het Japanse Orix hebben al veel veranderingen binnen de Raad van Bestuur plaatsgevonden. Nu is het ook de beurt aan de structuur van de organisatie.

De vijf dochters
De Rotterdamse vermogensbeheerder Robeco Institutional Asset Management wordt afgescheiden van de holding Robeco Groep, waar Makoto Inoue, CEO van Orix, de positie van bestuursvoorzitter zal vervullen. Robeco Institutional Asset Management wordt in de nieuwe structuur één van de vijf dochters van de Robeco Group. De andere vier dochters zijn Robeco-SAM (Zwitserland), Harbor Capital Advisors (VS), Boston Partners (VS) en Transtrend (Nederland).

Steyn en Bruggink
Als gevolg van deze structuurwijziging zijn CEO David Steyn en president-commissaris Bert Bruggink afgetreden bij Robeco. Steyn was sinds 1 november 2015 werkzaam als CEO bij Robeco, waar hij Roderick Munsters opvolgde. Bruggink vervulde zijn positie binnen de Raad van Commissarissen pas sinds 1 januari 2016. Beide topmannen zullen een functie gaan vervullen bij Orix.

COO Leni Boeren
Leni Boeren, sinds 2005 lid van de Raad van Bestuur en vanaf 2009 COO bij Robeco, zal haar functie bij de vermogensbeheerder ook te zijner tijd neerleggen. Boeren krijgt de leiding over de transitie naar de nieuwe organisatiestructuur en treedt na afronding hiervan af. Leni Boeren staat op nummer 5 in de Management Scope top 50 Corporate Vrouwen 2015.

Raad van Bestuur
Naast Roderick Munsters zijn ook Hester Borrie en Hans Rademaker onlangs afgetreden als leden van de Raad van Bestuur. Het enige lid van de Raad van Bestuur dat (vooralsnog) zal aanblijven bij Robeco na de structuurwijziging is Roland Toppen.

Raad van Commissarissen
Robeco Institutional Asset Management krijgt na de structuurwijziging een eigen Raad van Commissarissen. Jeroen Kremers, sinds 2014 commissaris bij Robeco Groep, zal het voorzitterschap op zich nemen. Daarnaast zullen Jan Nooitgedagt, sinds 2013 commissaris bij Robeco Groep, en Gihan Ismail zitting nemen in deze Raad van Commissarissen. Arjen Dorland, Sjoerd Eisma, Yoshihiko Miyauchi, Alan Rubenstein en Makoto Inoue zullen na de afronding van de transitie aftreden als commissaris van Robeco Groep.

Lees ook
> Top-100 Corporate Vrouwen 2016
> Nieuwsbericht over het aftreden van Borrie en Rademaker
> Nieuwsbericht over de benoeming van Steyn
> Nieuwsbericht over de benoeming van Bruggink
> Nieuwsbericht over het aftreden van Munsters
> Nieuwsbericht over de nieuwe functie van Munsters

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook