Dick Benschop nieuwe ceo Schiphol

Dick Benschop nieuwe ceo Schiphol

12-03-2018 Dick Benschop is de opvolger van Jos Nijhuis als ceo van Schiphol. Hij start per 1 mei in zijn nieuwe functie.

De aanstelling van Dick Benschop is goedgekeurd door minister Hoekstra van Financiën.

Eerder kondigde Jos Nijhuis aan per 31 maart 2018 zijn functie neer te leggen maar de raad van commissarissen heeft hem gevraagd langer aan te blijven, aangezien Benschop op 1 mei in dienst treedt. Nijhuis blijft tot en met 30 april aan als ceo en zal vervolgens tot 1 juli in dienst blijven bij Schiphol Group om zijn functie over te dragen.

Dick Benschop is momenteel Vice President Non-Operated Ventures bij Shell International. Benschop is sinds 2003 werkzaam bij Shell, waarvan tussen 2011 en 2016 als president-directeur van Shell Nederland. Daarvoor was hij lange tijd actief voor de PvdA.

Louise Gunning, president-commissaris van Schiphol Group, zegt over de benoeming van Dick Benschop het volgende: “Op basis van zijn ervaring in het publieke domein, gecombineerd met zijn ruime ervaring binnen het bedrijfsleven, zijn wij ervan overtuigd dat hij verbindend richting kan geven aan de volgende fase van Schiphol. We geloven dat hij in staat is de complexe uitdagingen van de luchtvaart aan te pakken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij en zijn team de luchthaven op een slimme, veilige en duurzame manier verder kunnen door ontwikkelen.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook