Dirk Scheringa

Dirk Scheringa

Oprichter bij DSF (DS Factoring)


Personalia

Naam: Dirk Scheringa

Nationaliteit: Nederlandse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact

Huidige functies Dirk Scheringa

  • 2011 - heden Oprichter, DSF (DS Factoring)

Loopbaan Dirk Scheringa

  • 1993 - 2009 Voorzitter, AZ
  • 1976 - 1979 Gemeenteraadslid, Gemeente Opmeer
  • In 1975 nam hij ontslag bij de rijkspolitie om samen met zijn vrouw Baukje Scheringa-de Vries 'Buro Frisia' op te richten. Door uitbreiding en overnames van concurrenten groeide Buro Frisia uit tot de, DSB
  • 1975 - 2009 Oprichter en bestuursvoorzitter, Buro Frisia (later DSB Bank)
  • 1972 - 1975 Op zestienjarige leeftijd ging Scheringa aan de slag als leerling-handzetter bij een drukkerij. Daarna was hij assistent-accountant. In 1972 kwam hij als wachtmeester in dienst van de rijkspolitie in ,

Opleiding Dirk Scheringa

  • Rechten, Universiteit van Utrecht, Drie jaar mulo in Wolvega, middenstandsdiploma, boekhouddiploma, politie-opleiding in Apeldoorn, financieringsdiploma, verzekeringsdiploma, makelaar onroerend goed
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Overige vermeldingen

Magisch realisme
Scheringa is ook een kunstliefhebber en -verzamelaar. Zo opende hij in 1997 een museum met magisch realistische kunst: het Scheringa Museum voor Realisme in Spanbroek. Dit museum biedt onderdak aan zijn collectie magisch realistische schilderijen van onder andere Carel Willink.

Voor het CDA is Scheringa jarenlang gemeenteraadslid geweest in de gemeente Opmeer.

Topman van het jaar
In 2008 riepen studenten economie en bedrijfskunde Dirk Scheringa uit tot topman van het Jaar. Scheringa eindigde op de eerste plaats in de categorie `meest innovatief' en het eindklassement.

Val van DSB

DSB Bank kwam in de problemen doordat de bank klanten te hoge hypotheken liet afsluiten. Vervolgens riep Stichting Hypotheekleed op om hun geld van de bank af te halen om zo een faillissement af te dwingen. Op 12 oktober 2009 werd DSB onder curatele gezet en op 19 oktober 2009 was de bank failliet verklaard. Een dag daarna ging DSB Beheer ook failliet. Dirk Scheringa zelf verloor ook alles.

Boek: Dirk Scheringa, mijn bewogen leven
In december 2009 verscheen er een autobiografie onder de naam Dirk Scheringa, mijn bewogen leven uit. Scheringa vertelt in zijn boek zijn levensverhaal tot en met het rampzalige jaar waarin hij alles verloor.

DSF (DS Factoring)
In september 2011 werd duidelijk dat Scheringa opnieuw gaat ondernemen. Samen met een aantal van zijn voormalige directie van DSB Bank start hij DSF een factormaatschappij.

Trivia

Scheringa is een groot liefhebber van schaatsen en voetbal. Sinds 1993 was de profvoetbalclub AZ eigendom van Dirk Scheringa, waarvan hij tevens voorzitter was. Ook sponsorde DSB Bank een marathonschaatsploeg en een langebaanschaatsploeg (de DSB-schaatsploeg). DSB Bank was verder sponsor van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Ook sponsorde DSB een dameswielrenteamploeg (DSB Cycling) en was DSB persoonlijk sponsor van judoka Henk Grol.

facebook