Ajax stelt twee nieuwe commissarissen aan

Ajax stelt twee nieuwe commissarissen aan

03-09-2012 Ajax wil de Raad van Commissarissen uitbreiden met twee extra leden. De voetbalclub uit Amsterdam heeft oud-bankier Dolf Collee en advocaat Ernst Ligthart voorgedragen voor benoeming.

Met de benoeming van Collee en Ligthart is de Raad van Commissarissen na een turbulente tijd weer compleet. Zij zullen tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders, waarschijnlijk in december 2012, worden benoemd.

Dolf Collee
Dolf Collee was 26 jaar lang werkzaam voor ABN Amro. Van 2000 tot 2006 was hij lid van de Raad van Bestuur. Hij was bij de bank verantwoordelijk voor de business units Europa en Private Clients en hij was chairman van het onderdeel Consumer Clients.

Collee was in zijn bankiersperiode ook betrokken bij de sponsoring van Ajax door ABN Amro.

Op dit moment is Dolf Collee commissaris bij HEMA, Quion Group, De Hypotheker en Wealth Management Partners.

Ernst Ligthart
Ernst Ligthart is managing partner en bestuursvoorzitter bij Dijkstra Voermans Advocatuur en Notariaat. Hij is met name gespecialiseerd in nationale- en internationale handelsgeschillen. Ligthart was al eerder als interim-bestuurder betrokken bij Ajax en is tevens lid van de Amsterdamse voetbalclub. Ligthart is voorgedragen op aanbeveling van de Ondernemingsraad van Ajax.

Ernst Ligthart is tevens lid van de Tuchtcommissie van de KNVB, de Vereniging voor Sport en Recht en van de Vereniging Informaticarecht. Bij de Vereniging voor Sport en Recht komt Ligthart overigens een andere voormalig commissaris van Ajax tegen: Marjan Olfers is daar bestuurslid.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook