Rvc Van der Moolen durfde niet in te grijpen

Datum: 03-09-2009

Rvc Van der Moolen durfde niet in te grijpen

Dolf van den Brink, voormalig president-commissaris bij Van der Moolen, trad in 2007 af omdat hij geen vertrouwen meer had in topman Richard den Drijver. De raad van commissarissen durfde niet in te grijpen toen Den Drijver er een excessief uitgavenpatroon op na hield. Dit zegt Dolf van den Brink in het Financieele Dagblad (FD) donderdag.

"Eind 2006 kreeg ik twijfels over zijn integriteit. Ik heb er met mijn medecommissarissen over gesproken. Heb hen uiteindelijk voor de keuze gesteld: hij eruit of ik. Zij durfden niet in te grijpen omdat Den Drijver een groot aandelenpakket had," zegt Dolf van den Brink, commissaris van 2002 tot 2007 bij Van der Moolen, in een gesprek met het FD. Van den Brink zag dat hij alleen stond in zijn kritiek en besloot daarom in 2007 op te stappen.

Den Drijver stuurde advocaat
In de jaren dat Richard den Drijver leiding gaf bij Van der Moolen hield hij er een excessief uitgavenpatroon op na. Op kosten van het bedrijf organiseerde hij luxe uitjes en huurde hij een appartement in New York. Eind 2006 deed een klokkenluider zijn beklag bij Van der Brink over het uitgavenpatroon. Den Drijver stuurde een advocaat naar Van den Brink en hij eiste dat de naam van de klokkenluider bekend zou worden


Lees ook
> Biografie Dolf van den Brink
> Management Van der Moolen gaf excessief geld uit
> Winstwaarschuwing Van der Moolen, topman treedt af
> Van der Moolen vraagt surseance aan