Eric Boyer de la Giroday wordt commissaris bij ING Groep

Eric Boyer de la Giroday wordt commissaris bij ING Groep

27-03-2014 Als de aandeelhouders instemmen op 12 mei, wordt Eric Boyer de la Giroday lid van de raad van commissarissen bij ING Groep. Tineke Bahlmann en Peter Elverding treden terug als commissaris. 

Eric Boyer de la Giroday is voorzitter en niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur van ING België. Hij werkte voor ING in verschillende functies van 1984 tot zijn pensionering in 2011. Van 2004-2009 was hij lid van de Raad van Bestuur van ING Groep, verantwoordelijk voor Wholesale Banking. Hij was vice-voorzitter van het bestuur van de bank vanaf 1 januari 2010.

Goedkeuring DNB
De voorgestelde benoeming is ook nog onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Drie vertrekkers
Tineke Bahlmann en Peter Elverding (vice-voorzitter) hebben besloten om ontslag te nemen uit de raad van commissarissen met ingang van de AVA op 12 mei. Luc Vandewalle wil aftreden als commissarissen om met pensioen te gaan. Hij is 70 jaar.

Jeroen van der Veer
de voorzitter van de raad van commissarissen, Jeroen van der Veer, bedankt de drie vertrekkers in het persbericht van ING: 'Ik wil Bahlmann, Elverding en Vandewalle bedanken voor hun belangrijke en waardevolle bijdragen aan ING.'

Staatscommissaris
Bahlmann werd benoemd in de raad van commissarissen in 2009 als een van de twee door de Staat genomineerden in verband met de financiële steun van de Nederlandse Staat aan ING. Ze heeft besloten om af te treden naar aanleiding van de afwikkeling van de Illiquid Assets Back - up Facility-overeenkomst.

Minder verplichtingen
Elverding heeft besloten om af te treden om zijn bestuurs-verplichtingen te verminderen. Elverding werd benoemd per 1 augustus 2007. Hij was president-commissaris van 27 april 2009 tot 9 mei 2011. Sinds 9 mei 2011 is hij vice-voorzitter.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook