Erik Varwijk benoemd tot directeur KLM

Erik Varwijk benoemd tot directeur KLM

16-02-2011 Erik Varwijk zal per 1 juli van dit jaar aantreden als statutair directeur van KLM. Hij gaat samen met Camiel Eurlings de directie van de luchtvaartmaatschappij versterken.

Amsterdammer Erik Varwijk heeft een lange staat van dienst bij KLM. Na zijn opleiding bedrijfskunde, begon hij in 1989 zijn carrière bij de luchtvaartmaatschappij.

Erik Varwijk
In het begin van zijn loopbaan bij KLM bekleedde Varwijk diverse functies bij Network Planning en Ground Services. Daarna heeft hij als manager en vice-president leiding gegeven aan onder meer KLM Azië, West-Europa, en de Nordic regio.

Topbaan KLM

In 2007 werd Erik Varwijk aangesteld als Executive vice-president Commercial Passenger Business. Enkele maanden later werd hij benoemd tot Executive Vice President International & The Netherlands voor Air France KLM.

Benoeming Varwijk
Varwijk zal als lid van de Raad van Bestuur bij KLM verantwoordelijk blijven voor de passagiersvervoer divisie. ´Het is een belangrijke ontwikkeling voor KLM dat dit onderdeel van onze business is geborgd in de directie´, aldus Varwijk in een reactie.

KLM bestuur
Met de benoeming van Varwijk en Camiel Eurlings zal de directie van KLM bestaan uit een vierkoppig bestuur.

Hartman & Gagey
De nieuwe directieleden zullen samen met CEO Peter Hartman en CFO Frederic Gagey van KLM per 1 april starten met hun werkzaamheden.

Lees ook :
> Biografie Erik Varwijk, lid RvB KLM
> Camiel Eurlings treedt toe tot de directie van KLM
> Biografie Camiel Eurlings, directeur KLM
> Leo van Wijk: " Soms moet je een kraak zetten"
> Jan Ernst de Groot treedt terug als directeur KLM

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook