Feike Sijbesma speciaal gezant voor coronacrisis

Feike Sijbesma speciaal gezant voor coronacrisis

26-03-2020 Op 26 maart 2020 is bekendgemaakt dat Feike Sijbesma is gevraagd om tijdelijk op te treden als speciaal gezant voor diverse aspecten rondom de coronacrisis.

Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hem dit namens het kabinet gevraagd.

Sijbesma start per direct en zal zich in eerste instantie richten op de opties die Nederland heeft ten behoeve van coronatests en de beachikbaarheid hiervan. Hij zal samenwerken met het Taskforce Diagnostiek.

Feike Sijbesma was van 2007 tot begin dit jaar ceo van biochemiebedrijf DSM. Hij is momenteel ook toezichthouder bij Unilever en De Nederlandsche Bank en is voorgedragen als nieuwe commissaris van Philips.

Meer over Feike Sijbesma

Feike Sijbesma nieuwe voorzitter rvc Philips

Feike Sijbesma nieuwe voorzitter rvc Philips

23-02-2021 Koninklijke Philips maakt op 23 februari 2021 bekend Feike Sijbesma te benoemen tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van het bedrijf. Zijn benoeming zal ingaan op 6 mei dit jaar, tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Twee nieuwe commissarissen Philips

Twee nieuwe commissarissen Philips

17-12-2019 Philips heeft bekendgemaakt Feike Sijbesma (foto) en Peter Löscher te willen benoemen tot leden van de raad van commissarissen.

Interview met Feike Sijbesma

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

Feike Sijbesma en Hein Schumacher zijn duurzame businesspartners

04-10-2018 Lifescienceconcern DSM en zuivelonderneming FrieslandCampina zijn klant en leverancier, maar bovenal partners in duurzame groei. Ceo’s Feike Sijbesma en Hein Schumacher over verantwoorde productie en consumptie: ‘We zijn voorbij de vraag of je bij de buren voor een paar cent minder kunt inkopen, maar werken nauw samen aan nieuwe producten en concepten.’ En: ‘Soms is het duwen en trekken.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook