Philips CEO Van Houten mikt op omzetgroei tot 6% in 2013

Datum: 18-07-2011

Philips CEO Van Houten mikt op omzetgroei tot 6% in 2013

Philips CEO Frans van Houten verwacht tot 2013 een omzetgroei van 4 tot 6 procent per jaar te realiseren, zo staat te lezen in het vanochtend verschenen persbericht.

Dat is meer dan de verwachte marktgroei van 3 tot 4 procent en in lijn met eerdere voorspellingen van Philips.

Tweede kwartaalcijfers 2011
In het tweede kwartaal van 2011 leed Philips een nettoverlies van 1,3 miljard euro als gevolg van afschrijvingen bij Healthcare en Lighting. De omzet daalde met 2 procent tot 5,21 miljard euro vanwege valuta-effecten.

Markt onzeker
Door de onzekere marktomstandigheden verwacht Frans van Houten geen ‘materiële verbeteringen op de korte termijn’, zo meldt hij.

West-Europa
De verwachtingen in de markt waren al flink afgezwakt doordat Philips in juni van dit jaar een winstwaarschuwing afgaf. Dit had vooral te maken met afnemende vraag in West-Europa.

Bezuinigingsprogramma
Om de middellangetermijngroei vast te kunnen houden start Frans van Houten een bezuinigingsprogramma van een half miljard euro. Ook koopt het elektronicaconcern het komende jaar voor 2 miljard euro aan eigen aandelen in.

Frans van Houten
In een verklaring stelt topman Van Houten ‘We pakken de operationele uitdagingen aan, terwijl we investeren in groei en een nieuwe cultuur van ondernemerschap en verantwoording installeren'.

Marges
Of de bezuinigingsmaatregelingen bij Philips voldoende zijn is nog maar de vraag. Volgens sommige analisten is de druk op de marges behoorlijk.

Lees ook:
> CV Frans van Houten
> Markt kijkt gespannen naar saneringsplan Frans van Houten
> Frans van Houten volgt Kleisterlee op als nieuwe topman Philips

Frans van Houten