OM onderzoekt aangifte VEB tegen oud-top InnoConcepts

Datum: 28-02-2011

OM onderzoekt aangifte VEB tegen oud-top InnoConcepts

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) een aangifte ontvangen tegen het oud-bestuur van het inmiddels failliete InnoConcepts.

Volgens de VEB zijn er sterke aanwijzigen dat o.a. voormalig bestuursvoorzitter en oprichter van InnoConcepts Fred Langerak en zijn rechterhand Peter Teerlink voor miljoenen hebben gefraudeerd.

Ex-top InnoConcepts
Langerak en mede-beleidsbepalers van InnoConcepts worden door VEB verdacht van oplichting en valsheid in geschrifte.

Aantijgingen VEB
De VEB baseert zijn aantijgingen op het faillissementsverslag van curator Louis Deterink. Daaruit zou blijken dat de oud-bestuurders van InnoConcepts beleggers jarenlang stelselmatig hebben benadeeld en misleidende informatie hebben verstrekt.

Fred Langerak, oprichter en bestuurder InnoConcepts
Deterink vermoedt dat onder meer Langerak en Teerlink miljoenen euro's hebben doorgesluisd naar andere bedrijven van de ex-bestuurders, die zaken deden met InnoConcepts. Daarmee zouden zij zo'n 20 miljoen euro aan financieel voordeel hebben genoten.

Trojka-leden
De VEB heeft de oud-leden van de Raad van Bestuur van InnoConcepts, ook wel de Trojka-leden genoemd, persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de geleden schade van beleggers.

Rol ING & Deloitte?

Ook bij de rol van huisbankier ING en controlerend accountant Deloitte zet de VEB vraagtekens. ‘De ellende bij InnoConcepts is onder hun ogen ontstaan, maar zij hebben dit niet kenbaar gemaakt of iets ondernomen'.

InnoConcepts failliet

Uitvindbedrijf InnoConcepts werd door Fred Langerak opgericht en in 1998 naar de beurs gebracht via grootaandeelhouder Novem. Novem-aandeelhouder Peter Teerlink werd directeur bij InnoConcepts onderdeel I-Pac. Eind december 2010 ging het bedrijf failliet.

Lees ook:
> Biografie Fred Langerak, oprichter en oud-bestuurder InnoConcepts
> Top InnoConcepts neemt belang in eigen bedrijf

Fred Langerak

  • Geen recente functie bekend bij de redactie