Gerard Kleisterlee opvolger van Vodafone Chairman John Bond

Datum: 25-01-2011

Gerard Kleisterlee opvolger van Vodafone Chairman John Bond

Gerard Kleisterlee zou volgens de Financial Times (FT) gezien worden als potentiële opvolger van John Bond, de huidige Chairman van Vodafone.

Dit meldt de zakenkrant vandaag op basis van verklaringen van ingewijden. Het Britse telecombedrijf Vodafone heeft Gerard Kleisterlee in het vizier, sinds bekend is geworden dat hij per 1 april 2011 terugtreedt als topman van Philips.

Gerard Kleisterlee favoriet

Vodafone zou een lijst met drie potentiële kandidaten hebben opgesteld om de 69-jarige CEO John Bond op te volgen, aldus de FT. Op de lijst staat scheidend Philips topman Kleisterlee, die volgens de krant favoriet is van het telecombedrijf.

John Bond, CEO Vodafone
John Bond staat sinds juli 2006 aan het hoofd van Vodafone. Hij zou onder druk van aandeelhouders besloten hebben zijn functie neer te leggen.

Kandidaten Vodafone
Wie de andere twee kandidaten zijn op de lijst van Vodafone is niet bekend. Zowel het Britse telecombedrijf als Philips willen geen commentaar geven op de geruchten zegt het FT.

Philips topman Kleisterlee
Tijdens de presentatie van de jaarcijfers van Philips meldde Gerard Kleisterlee gisteren dat hij nog ‘een afweging moet maken' over wat hij gaat doen na zijn vertrek bij het elektronicaconcern.

Commissaris Shell & Dell
Kleisterlee is onlangs wel toegetreden tot de commissariaten van de Amerikaanse computerfabrikant Dell en oliemaatschappij Shell. Zijn taak bij Philips wordt overgenomen door Frans van Houten.

Lees ook:
> Biografie Gerard Kleisterlee
> Gerard Kleisterlee aangesteld als lid Raad Bestuur Dell
> Commissariaat Shell uitgebreid met Gerard Kleisterlee
> Frans van Houten volgt Kleisterlee op als nieuwe topman Philips
> Vodafone Nederland boekt omzetstijging eerste helft 2010

Gerard Kleisterlee

  • Commissaris (voorzitter) ASML
  • Non-executive Chairman Vodafone Group Plc.
  • Non-executive Director Shell
  • Non-executive Director IBEX plc.