Van de Aast opvolger Van der Bruggen bij Imtech

Datum: 22-08-2012

Van de Aast opvolger Van der Bruggen bij Imtech

Gerard van de Aast is de beoogde nieuwe CEO van Royal Imtech. De huidige bestuursvoorzitter van VolkerWessels zal per 1 januari 2013 zitting nemen in de Raad van Bestuur van Imtech en per april als CEO aantreden.

Gerard van de Aast volgt bij Imtech Rene van der Bruggen op. Van der Bruggen heeft in april 2012 aangekondigd per april 2013 te zullen aftreden. Hij is dan ruim 25 jaar bij Imtech werkzaam geweest.


Gerard van de Aast
Van de Aast is sinds 2009 CEO van het niet-beursgenoteerde bouwbedrijf VolkerWessels. Daarvoor was hij tien jaar lang CEO van Reed Business en lid van de Raad van Bestuur van het beursgenoteerde Reed Elsevier. Nu stapt hij dus weer over naar het beursgenoteerde Imtech, dat is opgenomen in de Midcap-index.


Gerard van de Aast is van opleiding bouwtechnisch ingenieur.

Rene van der Bruggen
Rene van der Bruggen begon zijn carrière bij Bredero Groep. In 1987 trad hij in dienst van Internatio-Müller, een voorloper van Imtech. Hij werd achtereenvolgens sectordirecteur Werktuigbouw, Hoofddirecteur van de Technische divisie, lid van de Raad van Bestuur en in 2002 CEO.


Rene van der Bruggen kondigde in april 2012 zijn pensioen aan, dat hij een jaar later zal laten ingaan. Op dit moment is hij tevens lid van de Raad van Commissarissen van Aalberts Industries en Grontmij. Ook is hij lid van de Raad van Toezicht van het Gelders Vallei Ziekenhuis en vervult hij diverse adviesfuncties.


Lees ook:
> Interview met Rene van der Bruggen: 'We zijn een soort kameleon'
> Rene van der Bruggen is trots op het predicaat Royal
> Interview met Gerard van de Aast: 'IT in bouwmarkt steeds belangrijker'