Gerrit Zalm wordt commissaris bij Shell

Datum: 13-12-2012

Gerrit Zalm wordt commissaris bij Shell

Gerrit Zalm wordt non-executive director bij Shell. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2013 zal hij worden voorgedragen voor benoeming.

Gerrit Zalm is op dit moment CEO van ABN Amro. Zijn komst wordt op hetzelfde moment bekend gemaakt als het vertrek van Jeroen van der Veer.


Gerrit Zalm
Sinds 2009 is Gerrit Zalm de topman van ABN Amro, dat toen samenging met Fortis. Daarvoor was Zalm twee jaar lang CFO van DSB. Toen DSB failliet ging, was het nog even de vraag of hij als CEO van ABN Amro kon aanblijven. Het uiteindelijke oordeel van minister Jan Kees de Jager over de CEO van 'staatsbank' ABN Amro was echter positief.


Van 1994 tot 2006 was Zalm minister van Financiën. Daarvoor was hij vijf jaar lang directeur van het Centraal Planbureau.

Jeroen van der Veer
Gerrit Zalm neemt bij Shell de plek in van Jeroen van der Veer. Na één termijn van vier jaar vertrekt Jeroen van der Veer als non-executive director bij Shell. Hij heeft dan 42 jaar bij het chemie- en oliebedrijf gewerkt.


Jeroen van der Veer is tevens voorzitter van de raad van commissarissen van ING Groep en Philips en commissaris bij het Concertgebouw.


Lees ook

> interview Gerrit Zalm

Top 100 Commissarissen

Gerrit Zalm

  • Bestuurslid Nederlandse Vereniging van Banken (NVB)
  • Non-executive Director Shell