Han Fennema nieuwe topman Gasunie

Han Fennema nieuwe topman Gasunie

19-11-2013 Han Fennema is door de Minister van Financiën benoemd tot CEO van Gasunie. Hij zal de functie per 1 maart 2014 vervullen.

De huidige CEO van Enexis, Han Fennema zal per 1 januari 2014 toetreden tot de raad van bestuur van Gasunie, waarna hij per 1 maart 2014 CEO en voorzitter van de raad van bestuur zal worden.

Hij volgt hiermee de in september opgestapte Paul van Gelder op. Van Gelder is in september toegetreden tot de raad van bestuur van Imtech toen hij voor die functie werd gevraagd.

Per 1 januari 2014 zal de raad van bestuur van Gasunie bestaan uit Han Fennema, Geert Graaf (waarnemend CEO) en René Oudejans (CFO). Graaf heeft al eerder aangegeven Gasunie te willen verlaten om zich te richten op een andere invulling van zijn loopbaan. Hij zal aanblijven tot de benoeming van Fennema officieel is.

Rinse de Jong, voorzitter raad van commissarissen bij Gasunie: 'We zijn blij dat we in Han Fennema een ervaren bestuurder hebben gevonden die zijn sporen heeft verdiend in de energiewereld en die de leidende positie van Gasunie als Europees infrastructuurbedrijf verder kan versterken. We respecteren het besluit van Geert Graaf om het bedrijf volgend jaar te verlaten en zijn hem dankbaar voor de uitstekende wijze waarop hij invulling geeft aan de functie van waarnemend CEO.'

Lees ook:
- Rondetafeldiscussie over de transitie van de energiemarkt

Interview met Han Fennema

De toegevoegde waarde van staatsdeelneming

De toegevoegde waarde van staatsdeelneming

14-04-2021 Wat betekent het voor de bedrijfsvoering om de overheid als aandeelhouder te hebben? Heeft zo’n staatsdeelneming in de praktijk meer voor- dan nadelen? Voor Gasunie-ceo Han Fennema en Gita Salden, ceo van BNG Bank (voorheen Bank Nederlandse Gemeenten), is het antwoord op die laatste vraag glashelder. ‘Als je overheidsbemoeienis maar gedoe vindt, ben je hier niet op je plek.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook