Han Fennema voorzitter KVGN

Han Fennema voorzitter KVGN

26-09-2016 Fennema is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland (KVGN). Hij volgt Gertjan Lankhorst op.

Han Fennema, CEO van Gasunie, is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland. Hij volgt daarmee Gertjan Lankhorst, CEO van GasTerra, op. Hij was voorzitter vanaf 2012, en zijn bestuurstermijn liep af.

Fennema over zijn nieuwe positie: “De energievoorziening in Nederland verandert. Als gassector zijn we bezig om samen met andere betrokkenen onze rol in de energietransitie vorm te geven. We zien het als onze verantwoordelijkheid om samen met anderen de overgang naar een CO2-vrije energievoorziening mogelijk te maken. We willen samen met de overheid bekijken hoe we ook de beschikbare gasreserves en de bestaande infrastructuur hiervoor het beste kunnen inzetten."

Interview met Han Fennema

De toegevoegde waarde van staatsdeelneming

De toegevoegde waarde van staatsdeelneming

14-04-2021 Wat betekent het voor de bedrijfsvoering om de overheid als aandeelhouder te hebben? Heeft zo’n staatsdeelneming in de praktijk meer voor- dan nadelen? Voor Gasunie-ceo Han Fennema en Gita Salden, ceo van BNG Bank (voorheen Bank Nederlandse Gemeenten), is het antwoord op die laatste vraag glashelder. ‘Als je overheidsbemoeienis maar gedoe vindt, ben je hier niet op je plek.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook