Hans Wijers wordt commissaris bij GlaxoSmithKline

Datum: 28-01-2013

Hans Wijers wordt commissaris bij GlaxoSmithKline

Oud-AkzoNobel-bestuurder en voormalig politicus Hans Wijers is per 1 april 2013 benoemd tot niet-uitvoerend bestuurder van board of directors van GlaxoSmithKline.

De formele benoeming van Hans Wijers als non-executive director van GlaxoSmithKline is nog afhankelijk van de goedkeuring door de vergadering van aandeelhouders op 1 mei van dit jaar.


AkzoNobel
Wijers was tot mei 2012 bestuursvoorzitter van het chemieconcern AkzoNobel. Op 1 mei 2003 werd hij voorzitter van de raad van bestuur. Onder Wijers’ leiding werd in 2007 de farmacietak van Organon (‘Organon BioSciences’) afgestoten. Eind april 2012 eindigde zijn termijn als bestuursvoorzitter. Hij werd opgevolgd door Ton Büchner.


Commissariaten
Voor AkzoNobel was Wijers onder andere Minister van Economische Zaken voor D66 in het eerste kabinet-Kok. Momenteel is Wijers commissaris bij voetbalclub Ajax en bierbrouwer Heineken en deputy chairman bij Royal Dutch Shell.

Top-100 Machtigste Commissarissen
Hans Wijers staat op nummer 21 van de Top-100 Machtigste Commissarissen 2013. Met zijn nieuwe benoeming zal hij aanzienlijk stijgen op de ranglijst.


Lees verder:


>Hans Wijers voorzitter RvC Ajax


 

Top 100 Commissarissen

Hans Wijers

  • Commissaris ING Groep
  • Commissaris (voorzitter) Heineken
  • Commissaris HAL Trust
  • Deputy Chairman Shell
  • Commissaris (voorzitter) Concertgebouw
  • Voorzitter Natuurmonumenten